Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Bazarul din Lunca Sucevei va fi încălzit în sistem centralizat

lunguBazarul din Lunca Sucevei va fi încălzit în sistem centralizat, cu energie termică produsă în centrala termică Bionergy. Edilul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că inițial va fi racordat la reţeaua de termoficare a oraşului un modul al Pieţei Centrale Agroalimentare centrale. Primarul a ținut să amintească că viitorul încălzirii va fi în sistemul centralizat.

„Soluţia de încălzire rămâne sistemul centralizat, mai ales în această perspectivă de scumpire a gazului metan, care tot este amânată, dar într-o zi va fi făcută. Ca atare, trebuie să găsim o soluţie să dezvoltăm consumul, iar în acest spirit nişte investiţii ale Primăriei municipiului Suceava vor fi alimentate cu energia termică furnizată de Bioenergy. Aici mă refer, în primul rând la încălzirea pieţelor agroalimentare, prinse în programul de modernizare, precum şi la cea Bazarului”, a spus Lungu.
like-facebook
El a subliniat că producătorul Bioenergy a trimis oferte de negociere şi supermarketurilor din zona comercială a urbei, respectiv către Dedeman, Iulius Mall şi Shoping City, într-un viitor apropiat acestea – aflate în apropierea centralei pe biomasă-, putând beneficia de încălzire centralizată.

Am avut un proiect cu fonduri elveţiene pentru Bazar, iar când au venit reprezentanţii părţii elveţiene la Suceava, au văzut centrala pe biomasă, care înseamnă energie verde, şi au spus că nu mai dau bani pentru proiectul care viza Complexul commercial..și s-au retras”, a precizat Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*