Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Proiect privind contorizarea energiei termice la nivel de scară de bloc, pe masa consilierilor locali

cl suceavaAdministrația locală are planuri mari pentru sistemul centralizat. În reuniunea de joi, aleșii vor avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind contorizarea energiei termice a branșamentelor de încălzire și apă caldă la nivel de scară de bloc.

Primarul Sucevei, Ion Lungu,  semnala încă de la începutul acestui an că aceste contoare care există au o vechime de de 10 ani și nu pot fi reparate  întrucât nu există siguranța că vor mai indica consumul corect al apei calde și căldurii.

like-facebookConsiliul local ar urma să aprobe  studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici care prevăd investiții în valoare totală de 23 de milioane de lei timp de 3 ani. Potrivit expunerii de motive,  vor fi achiziționate 1.700 de contoare pentru încălzire, 3.390 de filtre impurități, 8.500 de robineți de izolare și 1.700 de contoare pentru apă caldă.

Termica fiind în insolvenţă  de doi ani, şi apoi intrând în faliment nu a mai făcut verificări la contoare, la gigacalorimetre astfel încât este necesar să le facem acum. Noi avem o problemă pe care încercăm să o rezolvăm şi anume reducerea pierderilor în reţele dar până una alta trebuie să ne asigurăm că oamenii plătesc ce consumă. Deci prima dată vom verifica contoarele”,  declara Lungu.

Distribuitorul Thermonet cel care a preluat distribuția agentului termic  susține că sunt o serie de problem și anume,  contoarele de energie vechi ,expirarea termenului de funcționare și fiabilitatea scăzută a echipamentelor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*