Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

O vicecampioană mondială la canotaj, cetățean de onoare al comunei Grămești

viviana-Bejinariu-552x309O vicecampioană mondială la canotaj va deveni cetățean de onoare al comunei Grămești, Este vorba despre Viviana Iuliana Bejinariu, suceveanca care la vârsta de 22 de ani, are un palmares sportiv la canotaj de invidiat. Ea va deveni cetățean de onoare al comunei natale, Grămești.

Legitimată la CS Dinamo, Viviana a absolvit Școala Generală în satul natal Botoșănița Mică, comuna Grămești după care Liceul Sportiv din municipiul Botoșani. CS Botosani a pierdut în 2015 cea mai buna canotoare din ultimii ani. Viviana Bejeriu a semnat un contract cu Dinamo Bucuresti, club condus de botosaneanca Elisabeta Lipa.

falticeneanca-ioana-vranceanu-medaliata-cu-aur-in-proba-de-dublu-vasleSportiva descoperita si antrenata de Elena Iacob a cucerit in 2012 cate o medalie de aur la Campionatul Mondial de canotaj si la Campionatul European. Ea este considerata una din canotoarele de perspectiva si sunt sanse mari sa reprezinte Romania la Jocurile Olimpice din 2016.

Viviana Bejenariu a trecut din acest an la tineret si nu o mai puteam tine la Botosani. Noi aveam o colaborare cu Dinamo Bucuresti si dupa terminarea junioratului trebuia sa mearga la clubul din capitala. Este o pierdere pentu noi dar in acelasi timp nici nu o mai puteam tine la Botosani. La ora actuala, avem cateva sportive de perspectiva care in urmatorii ani ar putea ajunge la performantele Vivianei Bejenariu”, spunea Andrei Amos, director CS Botosani.viviana

În anii 2013 și 2014, la Campionatele Mondiale de tineret din Austria și Italia cea mai strălucitoare performanţă a fost reuşită de echipajul feminin de dublu vâsle, format din Viviana Bejinariu (CS Dinamo Niro) şi Ioana Vrânceanu (Steaua).

like-facebookLa acestea se adaugă zecile de diplome câștigate la alte competiții naționale și internaționale de unde suceveanca a revenit acasă cu premii.

viviana1Deliberativul local urmează să aprobe în următarele zile acordarea titlului de cetățean de onoare tinerei sportive care a dus România pe cele mai înalte culmi ale catonajului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*