Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Mai mulți angajați ai Primăriei Suceava vor concediu suplimentar. Vezi motivul!

angajati domeniul publicAngajaţii Direcţiei Generale a Domeniului Public a Primăriei Suceava solicită un supliment la concediul de odihnă. Direcția a pregătit un proiect de hotărâre, care urmează a fi dezbătut în Consiliul Local. Potrivit acestuia, angajații ar urma să beneficieze de un concediu de odihnă suplimentar de 5 zile și asta pentru că, spun ei,  îşi desfăşoară activitatea în condiţii vătămătoare.

„Acordarea concediului de odihnă suplimentar de 5 zile este motivată de faptul că personalul din cadrul acestei Direcţii îşi desfăşoară activitatea în condiţii vătămătoare, determinate de expunere la cumul de noxe, agenţi bacterieni şi micotici, agenţi biologici, substanţe chimice, suprasolicitare osteo-musculo-articulară şi suprasolicitare neuropsihică prin lucrul prelungit cu calculatorul”, se arată în expunerea de motive. Proiectul este inițiat de primarul Ion Lungu.

Cererea este însoţită de un buletin de expertizare a locurilor de muncă şi de altul de determinare a nivelului de zgomot, emise de Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

like-facebookPotrivit legii privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome şi din unităţi bugetare, care prestează munci periculoase sau vătămătoare, aceștia au dreptul, în fiecare an, calendaristic, la un concediu de odihnă suplimentar cu o durată cuprinsă între 3-10 zile lucrătoare.

Angajații Direcţiei Generale a Domeniului Public din cadrul Primăriei Suceava, se ocupă de  întreţinerea spaţiilor verzi, aleilor din parcuri, aleilor pietonale, parcărilor, esplanadelor şi locurilor de joacă, fântânilor arteziene, producerea materialului floricol în sera din dotare, dar şi la deszăpezirea aleilor din parcurile, parcările şi esplanadelor aflate în administrare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*