Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Prioritățile primarului comunei Moara, Constantin Prodaniuc, în noul mandat

prodaniucPrimarul comunei Moara, candidat pentru un nou mandat, vrea să continue investițiile pe care le-a început, dar are în plan multe alte proiecte.

Constantin Prodaniuc, candidat al PNL, susține că nu ar fi putut realiza nimic fără respectul pentru oameni pe care îl are, susținând că sunt foarte importante relațiile interumane. Prodaniuc vrea ca localitatea Moara și satele arondate comunei să arate ca niște mici orașe. Candidatul liberal susține că pentru a fi primar trebuie să fii un om desăvârșit, cu frică de Dumnezeu și iubire de semeni.

constantin prodaniuc pnl moara (2)„În primul rând, să dai dovadă de înţelepciune. Dacă ai în permanenţă teamă de Dumnezeu, e lucrul cel mai important în viaţă. De fapt, asta reprezintă cheia succesului în orice. De asemenea, cunoştinţe generale în orice domeniu. Răbdarea, toleranţa, hărnicia sunt însuşiri fără de care nu ai cum să interacţionezi cu oamenii. Un primar trebuie să fie obligatoriu un bun manager, pentru ca fiecare lucru realizat să aducă satisfacţie, iar de rezultat să se bucure în primul rând comunitatea. Trebuie înţeles clar, fără echivoc, că în calitate de primar munceşti pentru comunitate. Nu trebuie să vânezi foloase şi beneficii, altfel nu ai ce căuta în funcţia respectivă. Consider că e necesar să fii disponibil să asculţi şi pe omul cu patru clase, şi pe cel cu doctorat.”, spune primarul.

Principiile de bază după care se ghidează în viaţă sunt înţelegerea, înţelepciunea, indulgenţa. Este un bun organizator, ştie să-şi coordoneze acţiunile după un plan bine şi minuţios stabilit şi realist, cu picioarele pe pământ în prezentul pe care-l trăieşte zi de zi. Credinţa în Dumnezeu şi încrederea în el însuşi sunt valorile de nestrămutat ale lui Constantin Prodaniuc.

Proiecte necesare în folosul comunităţii

prodaniucPe agenda de lucru viitoare stau câteva proiecte foarte impotante între care introducerea gazului metan, modernizarea a 11 străzi, finalizara lucrărilor la Căminul Cultural Liteni, piața en-gross pentru produse agroalimentare, extindere rețele electrice în toate satele comunei, reabilitare stație de autobus.construire de vestiare pe terenul de sport etc.

Modernizarea a 11 străzi prinse într-un proiect ce a fost transmis Ministerului Dezvoltării, prin PNDL, pentru extinderea rețelei de apă după toate regulile europene. Sperăm să ne fie aprobat acest proiect care a fost depus în luna ianuarie a acestui an. Avem un alt proiect pe măsura 7.2, pe fonduri europene, privind drumurile comunale, care va trebui să fie analizat pe ghiduri, acestea urmând să stabilească dacă ele corespund sau nu necesităților noastre. Există un drum care trebuie asfaltat – de pe strada Stațiunii, care vine pe la Passa Tempo, pe lângă vechea locație a Fermei 4 și care intră apoi în drumul comunal. De la Ferma 4 avem un proiect pentru drumul care merge către Mănăstirea Hagigadar, un monument istoric important nu numai pentru armeni, ci și pentru toți credincioșii creștini din România și din această parte a Europei. De aici, drumul va intra în DN2 – E85. Am considerat să scurtăm drumul către mănăstire mai ales că perimetrul Mănăstirii Hagigadar aparține de satul Bulai al comunei. Dar ca să ajungem în acel sat, trebuie să mergem roată prin Suceava, pe bulevardul Sofia Vicoveanca și să ne întoarcem de acolo, pe o ulită, în satul ce ține de comuna noastră. O altă bucată de drum pe care ne-o propunem pentru modernizare este cea care duce către satul Moara Carp. Este chiar drumul comunal 71, despre care am arătat că l-am asfaltat în mandatul trecut din fonduri proprii pe o lungime de doi kilometri. In continuare mai sunt doi kilometri până la capătul satului Moara Carp, investiție pe care am decis să o punem pe fonduri europene. Noi am căutat să întrunim toate condițiile eligibile și în același timp să utilizăm la capacitate maximă posibilitățile pe care le avem la dispoziție”, susține edilul comunei Moara.

prodaniuc2Căminul Cultural, o prioritate a primarului

Căminul Cultural din Liteni trebuie finalizat și dat în folosință. Nici nu se poate altfel. Este concluzia primarulului Constantin Prodaniuc care mai arată că déjà cam 50 la sută din lucrări sunt executate. El consider că până la sfârșitul anului, acest imobil cu destinație culturală va fi deschis pentru cetățenii din Liteni și nu numai. Un alt obiectiv este cel al unei grădinițe cu program prelungit pentru copiii din Moara.

„Va fi o investiție care să asigure confort pentru copii, dar și pentru părinți, care vor putea să meargă la serviciu având garanția că cei mici sunt bine îngrijiți. Realizarea acestui proiect se prefigurează să devină realitate în satul Moara Nica, chiar între Primărie și Scoală. Eu sunt sigur că va fi o grădiniță model, astfel încât vor vrea și părinți din Suceava să-i aducă pe copii în această unitate de învățământ preșcolar”, arată primarul comunei.

„Mai avem proiecte ce depind și de concursul altor factori.Vrem să aducem gazul metan în comună, avem un asemenea proiect pe care sperăm să îl rezolvăm, o bună parte din implementarea acestuia ținând de capacitatea furnizorilor de gaz de a ne asigura cantitatea de combustibil necesară,îmbunătățirea serviciului de salubrizare pentru colectarea gunoiului și curățenia în comună,fără creșterea tarifelor,sprijinirea biseriiclor și realiarea în comun de activități sociale”, mai susține edilul comunei.

Constantin Prodaniuc iubește, sprijină și promovează tradițiile. El sprijină tinerile talente.

„De peste 40 de ani, orașul Seattle din SUA, găzduiește Festivalul Internațional “Northwest Folklife”, un festival care celebrează muzica și tradițiile de pretutindeni. Și cea de-a 45-a ediție va aduce în centrul orașului Seattle, ansambluri și artiști din toată lumea care își promovează cu mândrie țara, portul si tradițiile.Anul acesta, vă anunțăm cu mândrie, că Romania va fi reprezentata de Andreea Ioana Chisăliță, care, pe lângă faptul că va purta cu mandrie drapelul național, va promova ataât portul cât și tradițiile comunei Moara.Îi urăm succes și îi transmitem că are toată susținerea noastră. Primăria și Consiliul local i-a acordat tinerei noastre interprete de muzică populară o diplomă de excelență”, a spus primarul comunei Moara.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*