Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Locuitorii din Burdujeni-sat vor introducerea alimentării cu gaze naturale

lunguPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că Primăria a finalizat chestionarea locuitorilor cartierului Burdujeni-sat, majoritatea locuitorilor fiind de acord cu introducerea alimentării cu gaze naturale.

Lungu a spus că au fost chestionate 977 de locuințe, în circa 30 de locuinţe proprietarii nefiind găsiţi acasă.

„Din 977 de locuinţe chestionate asupra introducerii gazului metan, 957 sunt de acord, iar 20, nu. Rezultă că sunt de acord 97,95% din total şi vreau să le mulţumesc celor din Burdujeni-sat că au primit bine cele două echipe de la Primărie, în această evaluare” a spus edilul Sucevei.

like-facebookEl a reamintit că prin două adrese către autorităţile sucevene, E-on Gaz Distribuţie a reliefat că este acord cu extinderea conductelor în acea parte a reşedinţei de judeţ, dar a cerut consultarea populaţiei din zonă, întrucât în baza informaţiilor respective se va face studiul privind dimensionarea reţelelor şi instalaţiilor de distribuire a gazelor naturale.

„Nu am putut aduce până acum gazul metan, pentru că Legea nu permitea. Legea s-a modificat în noiembrie anul trecut, iar de atunci am început aceste proceduri, acum venind rândul acestei consultări. Nu este nimic electoral sau populist, în prezent fiind mai aproape decât oricând să aducem gazul metan în Burdujeni-sat”, amintit Lungu.

În august 2008, municipalitatea suceveană renunţa la colaborarea cu E-on Gaz Distribuţie, deoarece oficialii de la compania de gaze naturale solicitau preluarea noii investiţii, inclusiv cea aferentă cofinanţării de la bugetul local. Investiţia în extinderea reţelei de gaze naturale în Burdujeni-sat a fost aprobată în Consiliul Local, la acea dată din vistieria municipală trebuind a fi asigurată suma de 4,18 milioane lei. Lucrările prevedeau înfiinţarea a 1,16 km de conductă de medie presiune, 19,3 km de conductă de presiune redusă, precum şi a staţiei de reglare măsurare, acestea urmând a deservi consumatorii de pe aproape 30 de străzi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*