Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Portret de candidat: Nicolae Chiriac, candidatul PNL la Primăria Broșteni

nicolae chiriacNicolae Chiriac, candidatul PNL la Primăria orașului Broșteni
 
Vârsta: 52 de ani ( născut pe 12 februarie 1964)
Funcția ocupată în prezent: primar al orașului BroșteniA absolvit Școala generală Broșteni, Liceul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovesc, Școala de Ofițeri Activi de Tancuri și Auto Pitești. După 4 ani de activitate în Arad, s-a reîntors  în localitatea natală.
Este căsătorit și are doi copii. Este primar la primul mandat și s-a înscris pentru scrutinul electoral din iunie 2016.
 
Obiective realizate
 
brosteni (2)„În vara lui 2012, împreună cu cetățenii am început schimbarea feței orașului. În primăvara anului 2013, împreună cu locuiorii din sate, am reparat punțile de la Fieru, Capra și Cotârgași. Am început lucrări de reparații la drumurile din satele aparținătare: Holda, Holdița, Antăleni, Neagra, Cotârgași, Frasin, Capul Dealului, Gura Negrii. Am efectuat lucrări de modernizare a infrastructurii și în Broșteni pe arterele de circulație dar și pe trotuare. Am finalizat în vara lui 2013, lucrările la Baza Sportivă Cotârgași și am acoperit blocurile V1,M1 și N9 întrucât existau infiltrații în locuințele oamenilor.  O mare atenție am acordat lucrărilor de modernizare a Centrului Civic. brosteni (1)Chiar și cartierul mineresc și-a schimbat fața, are un aspect modern, asemeni marilor orașe din țară. După prima etapă a modernizării, începută în anu 2013, lucrările au continuat în perioada 2014—2015. Cartierul are acum un aspect modern, asemeni marilor orașe din țară. Am pavat străzile Nicolai Nanu și G.T.Kilireanu, în proiect find finalizarea pavării până la DN 1 .O altă investiție a fost făcută la unitățile de învățământ. Montarea centralelor termice performante la Școala din Cotârgași, Grădinița cu program prelungit și Spitalul Carmen Sylva. Dacă sunt bani, se pot face multe investiții. Am finalizat lucrările de reparații la Casa de Cultură și la Școala din Dârmoxa. Să nu uit să amintesc și de fântâna din cartierul mineresc.În ce privește aducțiunea cu apă, am racordat la coloana de apă locuitorii satelor din Holda și Holdița”, a spus edilul din Broșteni.
like-facebook
El a mai adăugat: „Am acordat o atenție deosebită și cultelor religioase. Bisericile au avut nevoie de trotuare pentru că acestea nu existau și am reușit să punem pavele astfel încât credincioșii pot să ajungă la ușa bisericii fără a merge prin noroi.Concomitent cu pavarea străzilor,am lucrat împreună la Frasin, Dârmoxa, școlile din satele Holda, Cotârgași, Pârâul Lat, Liceul Tehnologic „Nicolae Nanu” din Broșteni, Muzeul Etnografic Frasin, Căminul Cultural Holda, Dispensarul Uman din Broșteni și Spitalul „Carmen Sylva”.
 
brosteni3Locuitorii au primit din partea Primăriei din Walferdange din Luxemburg ca donație o mașină pentru stinegerea incendiilor iar municipalitatea a construit remiza PSI. În toamna anului 2015,am racordat la coloana de apă  locuitorii din satele Holda și Holdița.

Proiecte pentru viitor
 
Obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și extindere sistem de canalizare cu stație de epurare în orașul Broșteni, județul Suceava”. Valoarea investsiției este de 11.115.449 lei. 

Obiectivul de investiții: „Reabiliare, modernizare și extindere sistem de alimentare cu apă în orașul Broșteni. Valoarea investiției este de 7.776.930 lei.

Asfaltarea drumurilor comunale din  toate satele aparținătoare. Asfaltarea drumurilor comunale în sate 

Amenajarea stadionului din Broșteni

Promovarea obiectivelor turistice

Amenajarea parcului și Muzeului ,,Ion Creangă,,

Proiectul nr 1 „Să  lucrăm în unitate și armonie la un viitor mai bun pentru noi și copii noștri”
 

Sprijinirea firmelor mici și mijlocii care au ca obiect de activitate exploatarea lemnului,pentru ca o parte din masa lemnoasă  să fie procesată în zonă 

Procesarea laptelui și fructelor de pădure

Amenajarea cursurilor de apă

Scutirea de impozit a proprietarior care își izolează termic locuințele 

Modernizare prin fonduri guvernamentale și europene 

Referendum pentru revenirea la comună
 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*