Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Centrul cultural de la Berchișești care poartă numele marelui actor Florin Piersic

berchisesti (1)Un Centru cultural din localitatea Corlata, comuna Berchișești, poartă numele marelui actor Florin Piersic.
Construcția acestuia a început în 2007, cu finanțare de la Ministerul Culturii, dar căminul a fost inaugurat în 2012, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava.
Primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran, a organizat atunci un eveniment cu totul special pentru localnicii din comună, mai ales că la inaugurare a participat chiar marele actor Florin Piersic.
berchisesti (4)Evenimentul a fost unul extrem de așteptat nu doar de localnicii din zonă, ci și de cei din întregul județ.
Florin Piersic  a fost aşteptat la intrarea în sat de tineri călare, îmbrăcaţi în costume populare, a fost adus cu trăsura, în sunet de corn, la noul cămin cultural, unde a fost întâmpinat cu pâine şi sare.like-facebook

Primarul comunei Berchişeşti, Zenovia Violeta Ţăran, i-a înmânat actorului un exemplar al Hotărârii de Consiliu Local prin care s-a atribuit căminului cultural din Corlata numele lui Florin Piersic.berchisesti (3)

În 2000, l-am primit (nr. pe Florin Piersic) într-un cămin cultural bătrânicios, tern. Clădirea era extrem de veche. I-am promis că îl vom primi în altă clădire. Căminul acesta, ganţ, modern, care are onoarea de a-i purta numele lui Florin Piersic, este în primul rând pentru oamenii din Corlata, pentru viaţa cultural – artistică a acestei localităţi. În 2007, prin cofinanţare de la Ministerul Culturii, am demarat construcţia. Pe 3 iunie 2012, am făcut recepţia unei clădiri noi, elegante, frumoase”, spunea primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran.

În această localitate, în data de 27 decembrie 1899 s-a născut profesorul universitar doctor, colonel, medic veterinar, Ştefan Piersic, tatăl marelui actor Florin Piersic. Simbolul cinematografiei româneşti este legat afectiv de Corlata încă din copilărie, vacanţele şcolare petrecându-le în casa bunicilor de aici. Din data de 27 august 2000, marele actor este „Cetăţean de Onoare” al comunei, el fiind prezent de altfel şi la inaugurarea centrului cultural care-i poartă numele.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*