Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Viceprimarul din Pojorâta, în vizorul DNA

dnaViceprimarul comunei Pojorâta, Vladimir Cârlioanță, a intrat în atenția DNA, după ce a pus un localnic să îi vireze în contul personal suma de 60.000 de lei, bani ce proveneau din subvenție alocată de UE pentru o suprafață de pășune.

like-facebookDeși banii, chiar dacă ar fi ajuns în mod ilegal, ar fi trebuit să fie virați în contul APIA, viceprimarul comunei a cerut să ajungă în contul său personal, iar la aflarea veștii că în buzuarul său s-a rotunjit cu 60.000 de lei, evenimentul ar fi fost stropit în Primărie cu o petrecere. Cel care a virat banii a trecut însă de necaz și supărare la cele veșnice, soția celui decedat, Maria Bârgoan, s-a simțit în continuare nedreptățită și a continuat demersurile la oamenii legii. Singura instituție în care a mai avut încredere este Direcția Națională Anticorupție unde a cerut ajutorul.

Femeia susține că banii nu trebuiau să ajungă în mâna viceprimarului pentru simplul fapt că a efectuat numerose lucrări pe suprafața care a închiriat-o de la primărie. Maria Bârgoan arată că banii primiți de la UE drept subvenție sunt bani dați celor care lucrează pământul și nu celor care îl închiriază. Cum se pare că prin asociații se puteau lua bani, viceprimarul a înființat o asociație condusă de tatăl său, Cârlionță Mihai deși, între cei doi există grade de rudenie de gradul I și bătrânul nu avea ce să caute pe o asemenea funcție. O altă ilegalitate este aceea că deși, trebuiau făcute licitații pentru concesionarea terenurilor acestea nu au avut loc. Sub pretextul că banii vor fi cheltuiții în mod legal prin intermediul acestei asociații, chiar și Bârgoan Eusebie a fost atras în rândurile acestei asociații condusă de familia viceprimarului.

Femeia s-a adresat și administrației județene de-a lungul anilor dar nu a primit nici măcar un răspuns.

Dar bărbatul meu văzînd că nu se descurcă în asociație a reziliat contractul în luna mai 2010. Pentru că am respectat clauzele încheiate în contractul cu APIA, am primi de la UE suma de 100.000 de lei.După mai multe încercări ale domnului viceprimar și ale juristului din Primărie de al convinge că banii rămași în cont să treacă în contul primăriei sub pretextul să se facă lucrări în continuare și vâzând că soțul meu nu este convins, am primit o notificare de la Primărie în care aveam termen 30 de zile să fie virată suma de 60.000 de lei. De altfel, soțul meu a cedat psihic și în data de 1 martie 2011, deși era grav bolnav a semnat la primărie tot ce a dorit conducerea. A fost apoi internat de nenumărate ori la Spitalul de Psihiatrie și a avut numeroase tentative de sinucidere. S-a simțit mereu nedreptățit. Viața noastră a devenit un coșmar”, susține femeia.

Chiar și juristul Primăriei i-a solicitat lui Bârgoan Eusebie să treacă banii, chipurile în conturile administrației locale deși UAT Pojorâta nu avea niciun drept să intre în posesia acestei sume.
Sătul de amenințări și văzând că dreptatea nu iese la iveală, omul cedează psihic și în cele din urmă, a mers la o unitate bancară unde a virat banii ceruți de viceprimarul comunei.

Procurorii anticorupie trebuie să descâlcească modul în care viceprimarul din Pojorâta a pus mâna pe 60.000 de lei deși banii erau ai unui localnic care a muncit pământul. Este posibil ca oamenii legii să extindă cercetările și pentru angajații din Primărie, APIA Câmpulung Moldovensc și APIA Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*