Muzeul Bucovinei Suceava organizează în data de 28 mai 2016, la Cetatea de Scaun a Sucevei, concursul Jocul medieval între comunicare și acțiune.
Concursul face parte dintr-o serie de proiecte educative pe care Muzeul Bucovinei le desfășoară în acest an, acţiuni culturale care se adresează tuturor categoriilor de public. Pe parcursul zilei de 28 mai 2016, începând cu ora 11, echipe de elevi se vor întrece în probe şi jocuri medievale. Cele mai tenace echipe vor fi premiate, pentru ceilalţi participanţi Muzeul Bucovinei pregătind surprize.
Scopul proiectului este îmbogăţirea cunoştinţelor şi noţiunilor despre Cetatea de Scaun a Sucevei; trezirea interesului pentru serviciile auxiliare ale administratorilor de patrimoniu cultural prin stimularea interacțiunii pe linie educațională între muzee şi şcoli.
Se pot înscrie elevi ai claselor a IX-a , a X-a, a XI-a şi a-XII-a din Suceava.
REGULAMENT DESFĂŞURARE CONCURS:
Numărul maxim de echipe participante acceptate este de 16, în funcţie de data depunerii fişei de înscriere;
Echipele formate dintr-un băiat şi o fată vor participa la probele cu specific medieval: alergatul cu sacul, mima, zaruri, dans medieval, tras de funie şi alte probe surpriză;
Fiecare membru al echipelor va participa la concurs în baza fișei de înscriere care are anexată declarația de participare pe proprie răspundere; fişa de înscriere (afişată şi pe contul de facebook al Muzeului Bucovinei) se poate completa şi depune la Muzeul Bucovinei/ Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare până la data de 13 mai 2016;
Participarea la probe se va face în costume medievale care vor fi asigurate de Muzeul Bucovinei;
Logistica necesară pentru desfășurarea probelor este asigurată de către Muzeul Bucovinei;
Fiecare probă va avea stabilit un timp maxim de execuţie;
Jurizarea probelor va fi realizată de specialişti ai Muzeului Bucovinei şi reprezentanţi ai mass-media locale;
Primele trei echipe clasate vor fi premiate, pentru ceilalţi participanţi acordându-se diplome de participare şi bilete gratuite de vizitare a obiectivelor Muzeului Bucovinei.
Colegii, părinţii, bunicii şi toţi cei interesați sunt așteptați să-şi susţină echipele favorite şi să petreacă momente de neuitat în Cetatea lui Ştefan cel Mare!