Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Poveste de suflet dezvăluită de Traian Băsescu la Suceava, la lansarea candidaților Mișcării Populare

lansare PMP (32)Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat la Suceava că întâlnirea pe care o are cu electoratul PMP este dincolo de o întâlnire politică, una de suflet. Băsescu, a cărei soție este suceveancă, a destăinuit celor peste 1000 de membri ai Mișcării Populare, prezenți la lansarea candidaților la scrutinul electoral din iunie, un moment din viața personală atunci când a cunoscut-o pe soția sa, Maria.

like-facebookCând am cunoscut-o pe soția mea, Maria, mi-a spus că este din Suceava și eu zic < Aha, din Moldova>. Imediat a spus: <Nu, nu dragule, sunt din Bucovina>. Și am avut o perioadă când ziariștii suceveni, cel puțin, mă numeau ginerele Sucevei și nu aveam cum să fiu altfel când soția e născută la Cajvana, soacra la Arbore și socrul la Dumbrăveni”, a spus fostul șef al statului.

Traina Băsescu a subliniat că la Suceava nu este numai o întâlnire politică, ci este și o întâlnire de suflet, „o întâlnire cu oameni care m-au susținut întotdeauna și o întânire cu oamenii care au crezut întotdeauna în valori ale democrației dar și valori umane”.

PMP este un partid tânăr, dar un partid care are o ofertă reală pentru comunitățile locale, un partid care și-a ales bine candidații, un partid în care vedem o combinație de oameni tineri și maturi, de oameni care nu au mai făcut niciodată politică și printre ei și câțiva care au făcut politică”, a spus Băsescu.
Potrivit fostului președinte al României, acest mod este îmbinarea care să aducă succesul.

„În același timp trebuie să înțelegem că suntem în fața unui test, un test pe care îl vom da noi dar îl va da și electoratul. Electoratul este nemulțumit de vechii politicieni și pe bună dreptate. Întrebarea este cum va reacționa electoratul când i se oferă și politiciieni noi, un partid nou,un partid care are toate motivele să-l crediteze cu votul lor. Vor recurge la figuri pe care le văd de 20 de ani sau vor da un gir sau vot de încredere unei formațiuni noi care vrea s se afirme,care are o ofertă corectă pentruu comunități.Vom vedea pe 6 iunie acest lucru.Convingerea mea este însă că electoratul va reacționa pozitiv la un partid nou.Românii își doresc o schimbare în modl în care se face politica. Am ascultat parte din oferta candidaților noștri, am înțele din luările de cuvânt că toți sunt focalizați către lucruri care țin de viața de zi cu zi a comunității,către proiecte care sunt realiste și nimeni nu vine cu fantezii în oferta politică.Fanteziile i-au dus pe foarte mulți la ridicol. Aduceți-vă aminte de celebrul primar al capitalei care promitea autostrăzi suspendate care să treacă peste blocurile cu 20 de etaje, s-a ales praful din autostrada suspendată din Capitală.Vreau să subliniez aici că proiectele anunțate și susținute în campania electorală se întorc ca un bumerang atunci când ele sunt mincinoase.Apelul meu la noi toți care facem o ofertă comunității locale este la ofertă realistă”, a mai spus Băsescu.

Domnia sa a dat ca exemplu și promisiunile unui fost primar al Capitalei care din dorința de a rămâne încă un mandat promitea o grădină zoologică între Piața Alba Iulia și Piața Unirii,o suprafață enormă din Capitală.

„Vroia acel primar să aducă în București maimuțe, papagali, girafe prin centrul capitalei, să vadă copii cum arată un gibon, mai bine se uitau la el ca să-l vadă ce înseamnă unul care se adresează comunității în dispreț total față de realism și față de priorități”,  a mai subliniat Băsescu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*