Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Un preot sucevean vorbește despre dezbinarea din rândul preoților, doctorilor și a politicienilor

izvor liteni (59)Preotul Ionel Vrăjitoru din Liteni a făcut, după slujba religioasă de la Izvorul Tămădurii de vineri, un apel la unitate pentru români, susținând că este foarte multă dezbinare nu numai în rândul oamenilor de rând, ci și în rândul intelectualilor și a partidelor politice. Fața bisericească i-a îndemnat pe credincioși să fie mai iertători și să lase orgoliile la o parte.

like-facebook„Vreau să rog pe toată lumea să dea dovadă de mai multă unitate. Există foarte multă dezbinare în toate ramurile, începând dintre oamenii de rând și la preoți, și la doctori, și la profesori, și în primărie, și în partide și peste tot. Care mai de care se mănâncă unul pe altul și își sapă locul să vină el în locul lui. Aceste lucruri, iubiți credincioși, nu fac altceva decât să ne ducă la pierzanie. Uităm cu toții că suntem oameni, în afară de ceea ce suntem, funcția pe care o avem și ceea ce facem în viața de zi cu zi, în primul rând suntem oameni. Omul este făcut după chipul și după asemănarea lui Dumnezeu. Pierdem sfințenia în noi. În această răutate și cel mai grav lucru este că omul greșește că așa este făcut și plămădit omul, de a greși. Spune un sfânt părinte că omul dacă ar trăi o singură zi, de dimineață până seara tot nu ar fi fără de păcat. În același timp spune că omul dacă ar vrea de dimineață și până seara ar ajunge la sfințenie. Deci, să lăsăm orgoliile, să încercăm să fim mai iertători, să ne iertăm unii pe alții dar ca să avem aceste virtuți trebuie să găsim calea spre rugăciune. Dacă nu căutăm rugăciunea și nu căutăm pe Hristos, de aceea suntem răi, suntem neiertători, de aceea ce interesează numai lucrurile personale și uităm de cei din jur și de aceea se întâmplă ceea ce se întâmplă cu viața nostră și ajungem la sfârșitul vieții noastre, unii se căiesc iar alții mor și au o viață ca o tufă pe pământ. Intră și ies ca și cum intri pe o ușă și ieși pe alta nelăsând nicio urmă în spatele său, și nu este bine pentru că noi avem o țintă fixă și o rânduită de Hristos. Pentru că de aceea Hristos s-a întrupat și a murit pentru noi pentru ca el să fie pildă de trăire pentru noi toți. Ne-a învățat să ne rugăm, ne-a învățat să iertăm, ne-a învățat să nu scoatem sabia că se sabie vom muri și așa mai departe. Luați ca exemplu pe Hristos și pe Maica Domnului” a spus fața bisericească.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. gaga says:

    dute ba si te culca………

    Răspunde
  2. padox says:

    Acest preot ,face multe activitati necanonice,un exemplu al fi deschiderea Evangheliei pentru a ghici viitorul contra cost si etc,familia(fiul) tot teoloeg detine in Liteni discoteca,bar.

    Răspunde
  3. VETERINARIA says:

    PADOX -Ai numele din medicamentele pe care le folosesti ! Ai gresit tratamentul ! Mai ia niste RUDOTEL ! Esti popa ? :))))

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*