Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Candidații Mișcării Populare lansați în prezența lui Traian Băsescu

lansare PMP (42)Aproximativ 1000 de persoane au participat, sâmbătă, în Sala Mare a Casei de Cultură din municipiul Suceava, la lansarea candidaților Mișcării Populare la funcțiile de primari, consilieri locali și consilieri județeni. La evenimentul oficial care a dat startul campaniei elecorale a acestei formațiuni politice au fost prezenți fostul președinte al României, Traian Băsescu, prim-vicepreședintele PMP, Cristian Diaconescu și secretarul general al PMP, Cristian Onaca.

like-facebookConducerea organizației județene a Partidului Mișcarea Populară a fost la o primă organizare a unui astfel de eveniment de o asemenea anvergură așa că în decurs de o oră și jumătate cât a ținut lansarea discursurile au fost destul de bine conturate.

Este pentru prima dată când un lider al unei formațiuni politice nu țintește la șefia administrației județene, în lupta electorală fiind trimis primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, care însă s-a înscris și pentru un nou mandat la funcția de primar. PMP-iștii au lansat 81 de canddidați la funcția de primar din cele 114 localități din județul Suceava.

Președintele Mișcării Populare Suceava, Corneliu Popovici, a anunțat că echipa de candidați a acestei formațiuni politice este una puternică, tânără și care își propune să aducă o schimbare radicală în ceea ce înseamnă administrație locală și județeană.

Cu acești oameni pe care îi aveți în față vom pune Suceava în mișcare. Am început această construcție politică în urmă cu 3 ani, alături de Traian Băsescu. Organizația județeană a PMP Suceava este una compusă din oameni noi, cu candidați noi, fiind capabilă să vină cu idei și sluții noi și corecte pe cena politică suceveană. Am reușit să facem acest lucru fără a rupe structuri ale altor partide. Nu a fost ușor. Am trecut pierderile făcute de alții. Am făcut față USL-ului, PNL-ului și PSD-ului și pot spune că PMP Suceava nu stă înclinat nici în fața PSD sau PNL. Suntem din păcate, singurii care ne-am îndreptat atenția către vocea străzii și am strigat cât se poate de tare că se dorește o schimbare de oameni, idei,concepți de viziuni, ceea ce înseamnă administrația locală și nu numai”, a spus Popovici.

El a amintit că PMP a trecut prin două tururi de campanie, o campanie dus pe europarlamentare și una dusă pe președinție.

Strucurile PMP Suceava au fost de fiecare dată complete însă ceea ce s-a întâmplat în ultima lună în județ și nu numai, este un fenomen la nivel de țară, lasă de dorit în ceea ce înseamă democrație. Cu alte cuvinte PSD și PNL și-au făcut propriile lor legi pentru a se desfășura în această campanie. Îi avantajează pe ei, lăsând la o parte partidele mici și în special lupta s-a dus împotriva Mișcării Populare. Județul Suceava are 114 UAT-uri, am fost pregătiți în fiecare comună să avem candidați și liste complete. Ce s-a întâmplat în ultima lună a lăsat mult de dorit. Presiuni asupra candidaților, membrilor familiilor lor, asupra tuturor. Nu s-a putut intra în anumite localități din județul Suceava nici măcar pentru a avea îndrăzneala de a strânge semnături pentru candidații noștri. Ori asta se întâmplă la 27 de ani de democrație”,  a mai arătat Popovici.

Liderul acestei formațiuni politice a subliniat că organizația pe care o conduce la nivel de județ are un număr de 81 de candidați rămași „în picioare și cu ei vom câștiga aceste alegeri. În această campaie ne vom lupta ca fiecare candidat al nostru să fie câștigător. Sunt importante toate candidaturile însă municipiul Suceava și Consiliul Județean poartă greutatea acestor alegeri. Marian Andronache este candidat la funcția de primar al Sucevei, este un om nou în politică iar el cunoaște cel mai bine problemele Sucevei și are soluții pentru acestea. PNL vine la Primărie cu un candidat pe care îl avea în urmă cu 12 ani și tot PNL-ul spunea că nu mai este o soluție pentru Suceava. Pentru Consiliul Județean am ales varianta cea mai bună, pentru prima ată după 26 de ani, vine o formațiune care are în spate două mandate bine realizate.PSD a condus patru mandate acest județ iar unul de către PDL. Cred că le-a venit remea decontului către suceveni. Mulți spun că suntem un județ uitat uitării…un județ care nu a oferit nimic tinerilor,s-au desființat firme pentru a oferi locuri străinilor, s-au desființat 30.000 de locuri de muncă și nu s-a pus nimic în loc. Soluția cea bună pentru Consiliul Județea este Bogdan Codreanu, foarte apreciat în rândul primarilor și mizez pe ajutorul lor. Sunt sigur că și acum primarii vor face ca în 2012, când au votat înt-un fel pentru primari și altfel la președinția Consiliului Județean”, a mai spus Popovici.

Liderul PMP Suceava a spus că întreaga echipă de candidați din județ unde au reușit „să pătrundă” este una puternică, competitivă, abilă, capabilă să facă mișcarile și schimbările care oamenii și le doresc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*