Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Gheorghe Flutur vrea să repornească dezvoltarea județului Suceava

fluturLiderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a spus, la startul campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, că partidul pe care îl conduce are un calendar foarte strâns în această perioadă.

„În primul rând vreau să vă spun că pornim la drum cu un slogan de care să ne ținem în acest mandat până la capăt. Este vorba de „Repornirea dezvoltării județului Suceava”- acesta este sloganul echipei județene de campanie, după cum știți, candidez cap de listă la Consiliul Județean și pentru președinția Consiliului Județean Suceava. Mi-am asumat alături de echipa mea un program foarte ambițios pentru recuperare a timpului pierdut și a investițiilor pierdute în ultimii 4 ani în județ, relansarea dezvoltării prin aducerea de noi proiecte, o nouă viziune, o nouă abordare regională ca lider al județului Suceava pentru că merită acest lucru”,  a spus Flutur.
like-facebook
El a reamintit că Suceava trebuie să aibă o abordare regională și pentru faptul că numărul de locuitori -al patrulea județ și al doilea ca suprafață, după datele statistice.

„Spun eu ca așezare strategică trebuie să joace acest rol strategic în zonă. Este oferta noastră și strategia noastră pe măsura acestor așteptări și a potențialului. Am elaborat și un material cu care o să ajungem în teritoriu”, a subliniat Flutur.

Liderul liberal, alături de echipa cu care candidează la Consiliul Județean, și-a stabilit principalele obiective pentru 2016-2020.

Între aceste obiective se află promovarea de mari proiecte pentru crearea de locuri de muncă, asocierea Suceava-Botoșani pentru realizarea unei zone economice comune-industrie alimentară; asocierea stațiunilor turistice din județul Suceava, crearea și dezvoltarea deasocieri între producători,procesatrii și comercianții de produse agroalmentare, încheierea unui parteneriat strategic cu Universitatea Ștefan cel Mare Suceava în vederea atragerii de investiții și dezvoltării abilităților anteprenoriale în rândul tinerilor; modernizarea drumurilor județene și comunale,precum și a legăturilor naționale de transport cu județele vecine, stimularea dezvoltării economice a zonei prin încurajarea investițiilor în industrie, agricultură,turism și servicii;continuarea dotării Spitalului Județean și modernizării spitalelor orășenești,lucrări de protecție împotriva inundațiilor, dotarea școlilor și recuperarea decalajului dintre rural și urban.

Alte priorități ale echipei liberale conduse de Flutur sunt finalizarea lucrărilor de investiții începute și abandonate în perioada 2012-2016;promovarea unor programe proprii ale Consiliului Județean pentru odihnă și tratamentul persoanelor vârstnice;susținerea refacerii monumentelor istorice aflate în administrarea cultelor religioase,inițierea unor mari proiecte de promovare a zonei care vor ava drept rezultat consolidarea brandului „Bucovina”;incuderea în programe de dezvoltare și a oașelor mici cum ar fi Vicovu de Sus, Dolhasca, Cajvana, Liteni, Milișăuți, Salcea, Solca, Frasin,parteneriate Consiliul Județean-Biserică pe probleme sociale, culturale și turism.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*