Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Individul din Suceava care a vrut să arunce în aer un amfiteatru plin cu studenți vrea să scape de la Socola

oliver stanOliver Stan, pustnicul din Cârlibaba, județul Suceava, care a intrat cu o bombă artizanală într-un amfiteatru plin cu studenţi, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” nu vrea să mai stea internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași.

like-facebookPe rolul Judecătoriei Iaşi a fost înregistrată o sesizare de verificare a măsurii de siguranţă a internării medicale în cazul lui Oliver Stan. Judecătorii au amânat, însă,  cauza pentru 12 mai, până când va trebuie efectuată o nouă expertiză medicală în cazul acestuia.

De altfel, Oliver Stan a cerut de mai multe ori înlocuirea internării medicale cu un tratament urmat acasă, dar a fost refuzat de judecători.

Pe 8 iulie 2013, individul care locuia în Cârlibaba, a intrat într-o sală în care 41 de studenţi susţineau examenul de licenţă, înarmat cu o bombă improvizată dintr-un proiectil găsit pe un câmp și a amenințat că o va detona.

El a fost imobilizat de doi studenţi. Oliver Stan suferă de schizofrenie paranoidă. Atunci când studenţii s-au deplasat în spatele amfiteatrului, spiritele au început să se încingă, iar Oliver Stan a vrut să le demonstreze că are cu adevărat o bombă. S-a aplecat spre geanta de pe podea, a început să o desfacă, dar a apăsat, din greşeală, pe detonator. Încărcătura explozibilă i-a sărit lui în faţă, fără a afecta alte persoane din sală.

„La ora 8 jumătate s-a făcut intrarea în sală pe baza buletinului, iar la ora 9 ne-au venit subiectele de examen. La ora 9 şi 10 a intrat acel individ, a spus că este terorist şi că are o bombă. Iniţial, nimeni nu l-a crezut, şi am încercat să-i spunem să iasă din sală. Inclusiv domnii profesori au încercat să-l dea afară. Nu a reuşit niciun fel de negociere, părea foarte pornit. Când profesorii au încercat să-l scoată afară, s-a apropiat de catedră şi a spus că rămâne acolo. Apoi, am început să ne panicăm. Am încercat să ieşim, unii au reuşit să se strecoare afară, pe motiv că li se face rău şi vor la toaletă, alţii am plecat în spatele amfiteatrului, unde este o cameră. Am încercat să ne îndepărtăm cât mai mult de bombă, ne-am adăpostit în sala mică din spate (n.r. – o fostă sală de proiecţie), dar nu aveam ieşire în afara facultăţii“, a povestit o tânără de la Facultatea de Electronică.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*