Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Cătălin Nechifor: Localnicii din Salcea beau apă din baltă

fara apaPreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că apa folosită de cetățenii din Salcea prin rețeaua centralizată nu este potabilă. El a spus că localnicii consumă apă din „baltă” și deși Primăria Salcea a reuşit să pună în aplicare sistemul centralizat în baza unui proiect cu finanţare europeană, problema este că soluţia tehnică identificată de proiectant nu este eficientă.

like-facebook„E greu de crezut ca de la frate la frate, ca de la primar la primar, nu s-a putut găsi o formulă prin care la Salcea să putem da apă de Berchișești de calitate. Pentru că cei din Salcea, poate nu știu toți, beau apă din baltă, în loc să bea apă conformă, apă asumată din punct de vedere sanitar de Berchișești. E foarte greu de crezut că localități precum Ipotești, Moara, Bosanci, Salcea nu au fost capabile până acum de atâția amar de ani să facă un lucru simplu, pe care săptămâna viitoare o să vi-l arătăm, pentru că era extrem de simplu”, a spus Nechifor.

Potrivit lui Nechifor, proiectul anterior executat Primăria comunei Salcea presupune executarea unor puţuri în albia rîului Suceava, care, din păcate, ar fi contaminate cu nitriţi și cu fier.

„Apa nu-i prea potabilă, pentru că atunci când plouă vine cu mult fier şi nitriţi. Sunt discuții purtate cu Primăria Salcea care nu a agreat aducțiunea cu apă de la Berchișești. Sper ca cei care conduc Salcea să înțeleagă că apa trebuie să fie conformă nu dintr-un proiect făcut de Primărie. Apa este în aria de competență a primăriei, nu a transferat Serviciul Public la ACET. Noi am construit stația de rețele dar apa din Salcea este livrată de Primărie”,  a amintit șeful administrației județene.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*