Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

„Hora Bucovinei” va avea loc, luna aceasta, în Tabăra Bucșoaia

basescu la hora bucovinei 2009Consiliul Județean Suceava organizează în perioada 21-22 mai 2016, în Tabăra Bucșoaia din localitatea Frasin, cea de-a VIII ediție a evenimentului „Hora Bucovinei”, manifestare care dă semnalul urcatului  oilor la munte.

În cadrul acestei manifestări,  participanții se vor bucura de momente artistice susținute de diverse grupuri și ansambluri folclorice, de parada gospodarilor, de produsele meșteșugărești ale creatorilor populari, de expozițiile de animale și de utilajele agricole, precum și de produsele gastronomice oferite în cadrul stânelor turistice.

like-facebookEvenimentul de anul acesta va avea drept cap de afiș un cunoscut și îndrăgit interpret al folclorului muzical, de notorietate națională. Fiecare localitate participantă va fi reprezentată prin specificul său. Dată fiind perioada în care va avea loc evenimentuul, respectiv, în plină campanie electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, e de aștetat ca partidele politice să fie bine reprezentate pentru a atrage atenția electoratului.

Fostul președinte, Traian Băsescu, a fost invitat să participe la ediția din 2009, pe vremea când președinte al Consiliului Județean era Gheorghe Flutur. Băsescu a primit cadou, de la un localnic, o bundiţă ornată cu blană de dihor şi un chimir, iar soţia, Maria Băsescu, o traistă bucovineană, cu o ie înăuntru.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*