Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Parcurile de joacă pentru copii, în Rădăuți, prioritatea lui Constantin Boliacu

constantin BoliacuConstantin Boliacu, candidatul din partea ALDE la Primăria Rădăuți  susține că în general calitatea spatiilor publice este cea care exprima cel mai bine nivelul si statutul de oras precum si asigurarea vietii comunitare.

like-facebook„In platforma program pentru candidatura mea la Primaria municipiului Radauti imi propun sa infiintez 15 noi locuri de joaca pentru copii in diverse zone ale orasului, incepand cu intrarea in oras, zona de blocuri ANL, si pana la zona Tolocii, microcartierul Habitat. Costul total al acestor amenajari, dar si al reabilitarii spatiilor de joaca deja existente (ce-i drept, putine) este de aproximativ 350.00 lei, adica 78.000 euro, reprezentand : complex joaca (2 platforme + tobogan) : 6.580 lei/buc;balansoar 2 persoane figurine ratusca si dinozaur : 2.640 lei/ 2 buc; leagan cu 2 scaune cu protectie : 3.960 lei/ 2 buc; casuta suspendata cu tobogan: 3.560 lei/buc si carusele : 1.690lei/buc. La aceste costuri se adauga cheltuielile pentru amenajare”, a spus Boliacu.

Social democratul susține că spațiile de joacă ar putea arăta destul de atractive dacă ar avea mult mai multe alternative de joacă pentru micuți.

„In cazul in care suprafetele care vor fi stabilite pentru amenajarea acestor locuri de joaca permit, se vor amplasa si alte elemente : cataratori, casute pentru copii, tractorase, mese joc copii cu scaunele etc.Iau in calcul incheierea unui parteneriat cu firmele de pe raza municipiului Radauti, care sa ma sprijine in finantarea proiectului de creare de noi locuri de joaca pentru copiii acestui oras, lucru care s-a mai facut si in trecut, si vreau sa se realizeze in primul an de mandat. Copiii radautenilor merita sa se bucure de aceste beneficii, nu sa-si rupa hainutele si sa se accidenteze in toboganele ruginite si degradate, semn al dispretului manifestat de administratia publica radauteana a ultimilor ani”, a amintit Boliacu.

El are și alte obiective clare clare pentru cei 4 ani de mandat dacă va ieși primar.

„În programul meu pentru cei 4 ani de mandat, in conditiile in care voi castiga alegerile, un loc prioritar il ocupa reabilitarea spatiilor publice. Voi lua masuri ca terenurile neingrijite si cu destinatie incerta de spatiu verde sa fie amenajate cu arbori decorativi si arbusti, sa fie montate banci, cosuri de gunoi si alei pavate si betonate si acolo unde este posibil vor fi amplasate noile locuri de joaca. Voi crea noi locuri de parcare supravegheate cu sisteme video, pe terenurile care nu au nici o functionalitate si care la aceasta data nu sunt nici macar asfaltate, prin accesarea de fonduri europene. Aici ma refer la zonele dintre blocuri, unde balteste apa si zac mormane de gunoi. Voi reda utilitate fiecarui metru patrat de teren, astfel ca radautenii sa beneficieze de conditii de viata ca pentru secolul XXI si nu de Evul Mediu,cum este starea acestui municipiu in momentul de fata!”, a conchis Boliacu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*