Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Două străzi din Suceava vor fi modernizate în această primăvară. Vezi care!

lucrari strazi suceavaEdilul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că două străzi din municipiul reședință de județ vor fi modernizate în această primavară.

El a amintit că licitația a fost urcată pe SEAP, fiind a doua astfel de licitație care se desfășoară electronic. Este vorba de străzile Mihai Sadoveanu și Bogdan Vodă, lucrările fiind estimate la 2,3 milioane de lei.

like-facebookAceste două străzi sunt de câțiva ani pe lista de investiții ale Primăriei. Din păcate, ele nu au putut fi modernizate până în acest moment deoarece acolo a fost adusă apa și canalizare pe lucrări efectuate pe fonduri europene. S-au finalizate aceste lucrări la sfârșitul anului trecut. Să nu uităm că pe strada Mihail Sadoveanu s-a lucrat foarte greu, condițiile dificile la canalizare, adâncime de 6 metri, și sigur că a venit rândul să fie asfaltată”, a spus Lungu.

Primarul Ion Lungu a spus că la programul „200 de străzi” se lucrează intens.

„La începutul săptămânii a fost frig și  nu ne-am permis să turnăm asfalt. Abia aseară și astăzi, se toarnă asflat pe strada Zorilor iar pe celelalte străzi, în măsura în care vremea ne permite vom continua. Vrem să asfaltăm cât mai multe străzi, până la Sărbătorile Pasacle, să fie confortul cât mai mic al cetățenilor în zonă dar în același timp,trebuie să ne grăbim încet pentru că în măsura în care nu respectăm condițiile tehnice,riscăm să facem lucrări care să nu fie de calitate”,  a spus Lungu.

Totodată, primarul Lungu a spus că o altă licitațție, tot în sistem electronic,  a avut loc luni, 25 aprilie, și se referă la drumurile și parcările din cartierul Tătărași.

„Acolo ne propunem să amenajăm cinci străzi și parcări.Este vorba de străzile  Paris,Viena, Londra, Madrid şi Berlin. Valoarea totală a contractului este de 2,32milioane de lei. Au fost depuse opt oferte aparținând societăţilor Transporturi Auto, Tehnic Asist şi Conrec, toate din Botoşani, Calcarul Pojorîta, Florconstruct, Fibracis Grup şi SUCT Suceava, şi asocierea formată din firmele Autotehnorom Şcheia şi UPRL Asfalt SRL Suceava”,  a afirmat Lungu.

El a precizat că  în prezent, se verifică eligibilitatea ofertelor, iar abia apoi,  vor fi deschise ofertele financiare şi în final va fi anunțat câştigătorul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*