Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Adrian Popoiu: Parcul industrial din Siret se află pe agenda domnului prim-ministru

adrian popoiu la iasiPrimarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a fost prezent  alături de senatorul PNL Gheorghe Flutur la o întâlnire cu premierul Dacian Cioloș și vicepremierul Vasile Dâncu. Potrivit lui Popoiu, au fost două runde de discuții, la prima s-a discutat pe tema proiectelor majore care pot contribui la dezvoltarea localitatilor din judetele Moldovei.

La a doua intalnire au participat primari, reprezentanti ai consiliilor judetene si prefecti din judetele Moldovei. Au fost prezenti 3 primari de oras. S-a discutat pe tema dezvoltarii locale, a finantarilor europene dar au fost atinse si alte probleme de pe agenda cetateanului.

„A fost discutata de exemplu si problema maririi impozitelor locale prin noul cod fiscal adoptat anul trecut. Aceasta marire a fost nejustificata. Guvernul va analiza aspectele prezentate de primari in cadrul acestei intalniri”, a spus Popoiu.

El a mai amintit că parcurile industriale, autostrada Targu Mures – Iasi si autostrada Siret – Bucuresti sunt in viziunea primului ministru elementele principale pe care trebuie sa se bazeze dezvoltarea judetelor din Moldova.

„In viziunea domnului Ciolos parcurile industriale trebuie sa constituie motorul principal al dezvoltarii economice. A mentionat de cateva ori acest aspect si a prezentat experienta pozitiva a Transilvaniei. Aici a aparut deja o problema legata de forta de munca aceasta fiind adusa din alte regiuni ale Romaniei.Informativ pot sa va spun ca vineri la intalnirea cu Asociatia Parcurilor Industriale din Romania doamna Vali Baciu reprezentanta Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice m-a informat ca parcul industrial din Siret se afla pe agenda domnului prim-ministru. De asemenea domnul prim ministru a spus ca Moldova va avea in mod sigur autostrada pe traseul Iasi – Motca – Targu Mures ( denumirea oficiala este Autostrada Montana ). Autostrada va trece la 100 km de orasul nostru. Construirea acestei autostrazi va fi asumata prin lege de guvernul Ciolos. Legea este deja pregatita. Oricum, va dura putin pana va fi terminata, dar este un bun inceput”, a conchis Popoiu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*