Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Un moldovean, noul director artistic al Teatrului „Matei Vișniec”

interviu-andrei-munteanu_raluca-anculete_fotoreporter-3Regizorul basarabean Andrei Munteanu va fi noul director artistic al Teatrului „Matei Vișniec” din Suceava. El l-a avut drept contracandidat la concurs pe Alexandru Nagy. Andrei Munteanu, născut pe 24 decembrie 1983, la Chişinău, a debutat în 2008 cu spectacolul „MaghenDavidul dragostei“ de I. Nessys, iar primul spectacol pe care l-a montat la Bucureşti a fost „ Sora mai mare“ de Al. Volodin, la Teatrul Evreiesc de Stat, în 2010.

În 2008 a obţinut două premii pentru regia spectacolului „ Maghen Davidul dragostei“ la Festivalul de teatru „Leul de aur“, din Lvow, Ucraina, şi la Festivalul de teatru „Întâlnirile din Minsk“. El a absolvit studiile la Chișinău, Moscova și București.

like-facebookMunteanu declara presei din Republica Moldova că „Teatrul ideal nu există. Teatrul este un proces şi ca orice proces, este mereu în schimbare, adică ceea ce a fost bine astăzi, peste 10 ani e datat, nu mai e bun. Teatrul românesc este mult mai bun. Avem o şcoală de teatru, în primul rând, mult mai bună, o cultură teatrală mult mai bună şi un public mult mai educat, care cunoaşte mult mai bine decât publicul italian dramaturgia clasică şi dramaturgia contemporană. Pentru moment. Să vedem ce va fi mai departe”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*