Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Primăria Suceava alocă 30.000 lei pentru Zilele Matei Vișniec

cl suceavaDeliberativul local sucevean a aprobat, joi, hotărârea privind asocierea între municipiul Suceava și Asociația Culturală „Vatra Satului” din Suceava, pentru perioada 25.04.2016-31.05.2016, în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul „Zilele Matei Vișniec” ediția a V a, 2016.

Evenimentul cultural se va desfășura pe pacursul a 6 spectacole de teatru în sala Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, Casa de Cultură și clădirea fostei „Uzine de Apă” din municipiul reședință de județ.
like-facebook
Programul mai include lansări de arte și conferințe. Scopul proiectului îl reprezintă revitalizarea mișcării teatrale din Bucovina, atagerea tinerilor spre teatru și promovarea municipiului Suceava,ca gazdă a unui eveniment teatral internațional.

Edilul municipiului, Ion Lungu, susține că necesitatea realizării acestui proiect  se datorează în primul rând dorinței de aducere în fața publicului  sucevean a unor spectacole de tatru după piese semnate de cel mai important dramaturg al momentului, scriitorul și publicistul Matei Vișniec.

„Acest eveniment se adresează tinerilor suceveni, ca o modalitate de educare și încurajare a acestora de a se exprima prin artă, dar și ca alternativă de petrecere a timpului liber pentru cetățenii municipiului”, a arătat Lungu. Contribuția municipalității constă în alocarea sumei de 30.000 de lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*