Miercuri 07 Iunie 2023, Actualizat acum 157 zile 12:00 am

Situație dramatică la un cămin de bătrâni din județ. Au ajuns să-i roage pe preoți să doneze mâncarea de la praznice

sanitas2Liderul de sindicat Sanitas din Solca, Elena Repciuc, a făcut parte din delegația care a depus un memoriu, miercuri, la Instituția Prefectului Suceava în care a fost solicitat sprijin pentru soluționarea revendicărilor. La Căminul de bătrâni de la Solca situația în care se zbat angajații, dar și cei 70 de bătrâni instituționalizați aici este una alarmană. Deși numărul de angajați este infim față de numărul de persoane vârstnice cu probleme, s-a ajuns până acolo încât se apelează la preoți care donează mâncarea de la praznice.

sanitas1„Este un singur bătrân din Solca în grija noastră, și acesta este singur, imobilizat la pat în rest, așa cum a fost înființat acest cămin prin reorganizarea Spitalului Orășenesc, aici au fost aduși bătrâni în baza uni program național. Și dacă până anul trecut beneficiam de o subvenție pe persoană, aceasta a dispărut din acest an. Am apelat la preoți care fac donații pentru cămin pentru a ca doua zi să ai cu ce să faci mâncare. Biserica din Arbore ne-a adus cartofi și așa am avut ce curăța pentru mâncare la bătrâni. Am depus memoriu al Consiliul județean Suceava și am solicitat bani din Fondul de Rezervă, am depus aceelași memorii la Guvern dar și la Ministerul Muncii. Energia electrică nu a fost achitată din luna februarie. Salariile sunt foarte mici ca să nu mai vorbim de tichetele de masă …. Avem o asistentă medicală la 50 de bătrâni pe tură, în total sunt 5 astfel de adre meidcale, 2 infirmiere, un bucătar  Îngrjorător și înfiorător aș putea spune. Să nu omitem că apar și cheltuieli neprevăzute care trebuie realizate și achitate. Facem economii dar acum nu mai este de unde. Atunci când era spital, am lucrat trei luni fără salarii însă într-un stat democratic și într-o țară care se vrea europeană sistemul social și medical ar trebui să fie altul”,  a spus Elena Repciuc la întâlnirea cu subprefectul județului, Atanasă Nistor. like-facebook

Domnia sa se întreabă ce se va întâmpla cu cei 70 de bătrâni rămași singuri pe lume, unii orbi, alții imobilizați la pat, dacă vor fi scoși în stradă.

Și liderul Sanitas de la Spitalul Județean de Urgență Sceava a insistat pe atragerea de medici pentru că este o lipsă acută de personal medical, mai ales la Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Paxaro says:

    jeguri de doi lei,toti vor primari si consileri ca sa poata fura ce a mai ramas.Mizeriile au distrus padurea ,fabrica, investitii O,ma intreb daca o sa dea chicx si cu azilu.Doua instituti sunt in asa zisul oras si acelea merg pe branci,acum in ultimu timp cu incetu inearca sa ingroape azilu primaria retragandusi sponsorizarea

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*