Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

14 persoane depistate de inspectorii muncii suceveni lucrând la negru, în construcții

santier-constructii-300x207 (1)Un număr de 14 persoane au fost depistate de inspectorii muncii suceveni lucrând la negru, în domeniul construcțiilor.

În luna aprilie 2016 Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat campania națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

În vederea identificării şi combaterii cazurilor de muncă nedeclarată, Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, va declanșa acțiuni de control, cu caracter inopinant, la angajatori şi lucrători care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.

like-facebookLa acţiune au participat un număr de 17 inspectorii de muncă care au controlat un număr de 49 angajatori. În urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 29 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 125.000 lei.
Au fost depistate un număr de 14 persoane fără forme legale de angajare care îşi desfăşurau activitatea la 6 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 80.000 lei.
S-a formulat plingere penală împotriva unui angajator pentru primirea la muncă a 6 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

„Deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor(REGES); nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, nu se face dovada achitării drepturilor salariale; neîndeplinirea măsurilor dispuse de către inspectorii de muncă; neafișarea programului de lucru; REGES-ul nu este păstrat la sediul angajatorului; dosarele de personal sunt incomplete; neprezentarea documentelor solicitate de inspectorii de muncă; necompletarea fișelor de identificare”, potrivit inspectorului șef al ITM Suceava, Romeo Butnariu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*