Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Lucia Condrea, premiată la Festivalul Național al Ouălor încondeiate

Lucia Condrea (1)Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești a scos în evidență zeci de tehnici de încondeiere a ouălor. Recunoscută pe pla național și internațional, Lucia Condrea a expus în cadrul acestei ediții, 10 modalitati de lucru,creatii originale in „Arta Condrea” ,din cadrul Muzeul Oualor Lucia Condrea, Moldovita în prezenta unor personalitati de renume din cultura si arta romaneasca: Ion Caramitru, presedinte al U.N.I.T.E.R.,directorul Teatrului National din Bucuresti,fost ministru al culturii, dr. Doina Isfanoni, cercetator etnolog la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti, conf.dr.Paula Popoiu, director general al Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”, Angela Paveliuc Olariu- etnograf, etc.

like-facebook„Festivalul a fost foarte bine organizat,la un inalt nivel artistic iar eu am fost invitata sa-mi prezint cele 10 creatii in „Arta Condrea” si am primit singura diploma de excelenta pentru „deosebita contributie la promovarea si dezvoltarea artei incondeierii oualor in tara si in lume”, a declarat Lucia Condrea.

Lucia Condrea (2)Artista a participat de-a lungul timpului, vreme de 25 de ani consecutiv, la 112 expoziţii internaţionale în 11 ţări. Lucrarile Luciei Condrea sunt la un loc de cinste in marile muzee ale lumii, Case Regale precum si in numeroase colectii personale, ea fiind o “sursa” inepuizabila de idei si conceptii in arta romaneasca contemporana.Pentru Lucia Condrea, inchistritul oualor este mai mult pasiune, chiar daca reuseste sa le vanda cu sume nu prea mici.

Imi este greu sa privesc munca mea din perspectiva unui castig banesc. Fiindca imi place ceea ce fac, lucrez cu drag si cu pasiune incercand sa ma autodepasesc mereu si pot marturisi ca, de cele mai multe ori, castigul financiar este pe masura muncii mele si a calitatii artistice a lucrarilor”, susține artista.

Muzeul ce-i poarta numele, din Moldovita (jud Suceava), are peste 5.000 de exponate, si este considerat ca fiind unic in lume prin valoarea artistica a exponatelor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*