Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Locuitorii au decis: Dolhasca și Liteni rămân la statutul de oraș

referendum liteni5Prezența la urne a fost de sub 30 la sută la referendumul pentru revenirea la statutul de comună de duminică, la Dolhasca și Liteni. Astfel, cele două unități administrativ teritoriale rămân în continuare orașe. Pentru revenirea la comună trebuiau îndeplinite două condiții respectiv prezența la vot trebuia să fie de 30 la sută din numărul total de persoane cu drept de vot din care 25 la sută să spună „Da” pentru comună.

În orașul Dolhasca prezența la urne în cele zece secții de votare a fost de 24,40 % în timp ce în orașul Lieni în cele nouă secții de votare de 28,70%. Cum primul criteriu nu a fost îndeplinit, nu mai contează câți au fost de acord să rămână orășeni sau câți au fost de acord cu revenirea la statutul de comună.
referendum liteni
Duminică, la ora 14.00, prezența la vot în Liteni era de 13 %, iar numărul cetățenilor care au ieșit la referendum a crescut după-amiază.

„Nu sunt de acod cu revenirea la statutul de comună. Am fost făcuți orășeni și trebuie să avem încredere că se va schimba în bine chiar dacă nu avem un confort ca la marile orașe acum”, ne-a spus un localnic. like-facebook

Părerile orășenilor sunt însă împărțite pentru că sunt oameni care văd revenirea la statutul de comună ca un pas înainte în sensul că se vor putea accesa fonduri eruopene și guvernamentale pentru investii.

Nu am avut de câștigat nimic, ba mai mult, au crescut impozitele”,  a spus un alt localnic din Liteni. Și în Dolhasca, la ora 13.00 prezența la vot a fost de doar 13%.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*