Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

FOTO! Președintele organizației polonezilor din Suceava, condus pe ultimul drum

Peste 200 de persoane au condus-o pe ultimul drum, vineri,inmormantare (3) pe  Stanislava Maria Ichimovschi, cea care a fost vicepreședinte și apoi Președinte de Onoare al Uniunii Polonezilor din România, președintele organizației polonezilor din Suceava și redactorul șef al revistei „Polonus”. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un număr de 14 preoți, fiind prezidată de preotul paroh Iosif Păuleț. Chiar dacă nu avea rude în rândul minorității polone, Stanislava Maria a fost îndrăgită și iubită de foști elevi, de cunoscuți și de prieteni. Au ținut să o conducă pe ultimul drum conducerea Uniunii Polonezilor din România, în frunte cu deputatul Ghervazen Longher, membrii acesteia, primarul Sucevei, Ion Lungu, toți președinții filialelor din țară a Uniunii Polpnezilor din România dar și membrii filialelor, polonezi din satele Poiana Micului, Soloneț și Cacica.
inmormantare (1)
Au transmis mesaje de condoleanțe mareșalul Senatului Poloniei, președintele Wspolnota Polska din Polonia și președinți ai Uniunii Polonezilor din Diaspora.
În cuvântul său, președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher a mulțumit în numele uniunii, a comunitățiiș i a minorității polone pentru munca depusă la transmiterea și păstrarea culturi și limbii polone în educarea copiilor.inmormantare (2)

Doamna Iachimovschi ne-a învățat cum să fii patriot, a pus umărul la educația tinerilor, a fost o enciclopedie a minorității poloneze. Toți cei care au cunoscut-o chiar dacă nu sunt aici,consuli,ambasadori …sunt alături de noi cu gândul, și ne-au transmis mesaje de condolenațe și compasiune .Sigur că aș vrea să îi mulțumesc doamnei Iachimovschi din partea colectivului redacției, a Consiliului de Conducere a Uniunii Polonezilor din România.Întodeauna ne-am consultat în toate deciziile pe care le-am luat și punea umărul în tot ce înseamna promovarea tradițiilor și a culturii poloneze în România.De aceea ,doamna Iachimovschi,vă mulțumim! Și poate să mai trageți un semnal de alarmă când noi ,poate vom fi pe un drum greșit”, a spus deputatul minorității polone. like-facebook

Coroanele și jerbele de flori au fost purtate de membrii Ansamblurilor Folclorice „Solonceanka” din Soloneț și „Mica Poiana” din Poiana Micului.

Doliu în comunitatea polonezilor. A murit președintele organizației polonezilor din Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*