Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Încă un preot din județul Suceava vrea să fie primar

preot florin doroftieseÎncă un preot din județul Suceava candidează la funcția de primar. Este vorba de preotul paroh Sorin Doroftiese din comuna suceveană Dorna Candrenilor. Domnia sa a fost hirotonit în 2001 ca preot la Parorhia Dealul Floreni, este fiu de preot și mai are un frate care a ales la rândul său să îmbrace veșminte bisericești. În urmă cu aproape două luni, preotul Liviu Mihăilă a cerut Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților suspendarea din preoție pentru a putea intra în viața politică. Atât Mihăilă cât și Droftiese vor candida pentru funția de edil la Fălticeni respectiv Dorna Candrenilor din partea Partidului Național Liberal.

Preotul Sorin Dorftiese s-a ocupat de ridicarea unei bisericii monumentale din cărămidă din parohia Dealul Floreni. Despre pr. paroh Sorin Doroftiese se spune că a avut un elan sporit în realizarea bisericii, care are o arhitectură deosebită și care este împodobită cu obiecte de cult deosebit de frumoase.
Construcţia bisericii din Dealul Floreni a început în anul 2007, lăcașul de cult realizat fiind o bijuterie în peisajul din bazinul Dornelor.

like-facebookPe locul actualei biserici se afla o capelă de cimitir, care pe 1 ianuarie 2001 a devenit, odată cu înfiinţarea parohiei Dealul Floreni, filie a parohiei Dorna Candrenilor, lăcaşul de rugăciune a acestei parohii. La început, parohia era formată din 97 de familii, oameni credincioşi iar ulterior numărul de familii ce compun parohia s-a mărit. Deoarece spaţiul nu era pe măsura nevoilor enoriaşilor, pentru desfăşurarea slujbei religioase, preotul Sorin Doroftiese şi-a manifestat dorinţa de a face o schimbare spre binele credincioşilor din această parohie, prin construcţia unei noi biserici.

Sorin Doroftiese i-a locul lui Candrea Mafteiu, în vârstă de 80 de ani, actualul primar al comunei Dorna Candreni, fost viceprimar timp de două mandate și primar,tot două legislaturi. Octogenar și tatăl deputatului PNL, Dumitru Pardău, Candrea Mafteiu a declarat că deși este la o vârstă înaintată a fost întrebat de ce nu se mai înscrie în competiția electorală pentru un nou mandat. Totuși, domnia sa nu va renunța la viața politică ci se va afla pe un loc eligibil pe listele PNL pentru viitorul Consiliu Local.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*