Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Ministerul Culturii a alocat bani pentru finalizarea lucrărilor la Laboratorul de Restaurare

laboratorMinistrul Culturii a alocat bani pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a Laboratorului de Restaurare, de pe strada Dragoş Vodă din municipiul Suceava. Suma alocată, 1.850.985 de lei, va fi folosită pentru costurile de construcție.

Potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, Muzeul Bucovinei trebuie să asigure instalaţii şi celelalte dotări, este nevoie de o centrală de frig, centrală termică şi mobilier. Acesta speră să primească finanțare de la Consiliul Județean, la rectificarea bugetului.

like-facebookLaboratorul va dispune de ateliere de ceramică, textile, metal şi lemn şi, în premieră, de un atelier de restaurare a cărţilor.

Vechiul imobil (clădire din sec. al XIX-lea, răscumpărată de statul român în anul 1927 de la proprietarii evrei) de pe strada Dragoş Vodă dispunea de o suprafaţă utilă de 354 mp (cu tot cu anexe), iar noua construcţie, la care se lucrează cu hopuri, în funcţie de sumele alocate, are o suprafaţă totală de 1.561 mp (cu tot cu rampă şi cu spaţiile deschise).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*