Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Nereguli grave constatate de Curtea de Conturi la o primărie din Suceava. Ce abateri s-au descoperit

primaria stroiestiCurtea de Conturi a constatat grave abateri de la legalitate și regularitate la Primăria Stroiești. Potrivit rezultatelor verificărilor, la audierea modului de egectuare anuale a patrimoniului UATC s-au identificat o serie de deficiențe cum ar fi neinventarierea creanțelor și obligațiilor față de teri prin verificarea și confirmarea pe baza extraselor soldurilor debitoare și creditoare ale conturilor de creanțe și datorii care dețin ponderea valorică în totalul soldurilor acestor conturi, entitatea auditată nu a întocmit Registrul de inventar în care să se înscrie rezultatele inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, grupate după natura lor, conform posturilor de bilanț. În baza Legii nr273/2006, privind finanțele publice, primarul Senic Mihai este ordonator de credite. Edilul a fost sancționat cu averisement de către inspectorii Curții de Conturi.

like-facebookContracte de achiziție nerespectat

UAT Stroiești nu a transmis în SEAP notificări cu privire la fiecare achiziție directă efectuată în 2013 acărei valoare depășește în lei suma de 5.000 de uri fără TVA. Astfel, a achiziționat un buloexcavator de la S Rustic House SRL Lisaura în valoare de 128.836 lei și au fost achiziționate servicii de la SC Mitrofan SRL Cajvana -servicii de vânzare-cumpărare și transport produse din balastiere a căror valoare plătită în anul 2013 a fost de 65.100 lei. Și pentru acestă abatere, edilul a fost din nou sancționat.

Școala din Stroiești a beneficiat de plăți nelegale

Inspectorii Curții de Conturi au constatat efectuarea de plăți nelegale efectuate de UAT Stroiești la obiectivul de investiții „Reabilitare Școala clasele I-VIII” din Stroiești. Astfel pentru reabilitarea obiectivului, IȘJ a încheiat un contract cu SC Ico Construct SRL Șcheia în valoare de 1.350.512 lei .Ulterior,a fost semnat un act adițional la contract prin care valoarea contractului a fost suplimentată,ajungându-se la 1.881.347 lei. Printr-un protocol, IȘJ a predat Școlii, obiectivul de investiții,fiind efectuate plăți de către IȘJ în sumă de 337.842 lei.

Printr-un contract de subantrepriză, SC Ico Construct Group SRL predă execuția lucrărilor de investiții la obiectivul „Reabilitare Școala …” către SC Vlad Soft SRL din Suceava. În urma unui control extern la obiectiv, s-a constatat că deși Primăria a virat banii,în realitate o parte din lucrări nu erau efectuare. Inspectorii au constatat că lipseau lucrări de termoizolație la corpul A, 3 bucăți de cămine, glasvanduri din PVC. Valoarea estimată a abaterii de la prevederile legale este suma de 25.234,42 lei. Consecința abaterii o reprezintă angajarea și egectuarea de cheltuieli fără bază legală și prejudicierea bugetului instituției cu suma de 25.234,42 lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*