Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Primăria Suceava caută bani pentru reabilitarea Curții Domnești

primaria suceavaPrimăria Suceava vrea să acceseze 5 milioane de euro bani europeni pentru reabilitarea monumentului istoric Curtea Domnească. Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat  că a fost la Ministerul  Dezvoltării Regionale din  București pentru a se clarifica în legătura cu depunerea unui proiect de reabiliare a Curții Domnești.

like-facebookValoarea proiectului nu poate depăși 5 milioane de euro, noi avem nevoie de mai mulți bani. Avem depusă o finanțare și pe fonduri norvegiene.  Până atunci, facem un studiu de fezabilitate  cu modificarea lui în așa fel încât să facem un proiect de 5 milioane de euro dar trebuie s îndeplinim și o condiție din grila financiară și tehnică să avem 80 de puncte. Noi am ajuns la 90 de puncte, ceva mai mare, după estimarea făcută de Primăria. La acest proiect doar 5 milioane de euro sunt dotările, o să gândim o soluție și sperăm să primim acești bani. Sper ca până la sfârșitul anului să semnăm contractul de finanțare, în ideea că vom intra direct la partea de încheiere a contractului privind cele 80 de puncte minime din grilă. Lucrăm îndeaproape și cu cei de la agenție de la Piatra Neamț”,  a spus Lungu.

Valoarea reabilitării Curții Domnești din centrul Sucevei  este de 3 ori mai mare, așa încât proiectul inițial  a fost împărțit pe capitole.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*