Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Persoanele juridice nu-și achită taxele. Lungu: Procentul a scăzut cu 42%

coada taxe 10Au scăzut încasările la Primăria Suceava. Odată cu decizia Guvernului de a prelungi cu 3 luni perioada în care contribuabilii beneficiază de bonificaţii la plata obligaţiilor către bugetele locale, cozile populației în a-și plăti dările la administrația locală au cam dispărut. Edilul Sucevei susține că încasările s-au diminuat cu aproape 45 la sută.

Este o veste neplăcură care ne-a dat peste cap această amânare a plății taxelor și impozitelor locale pentru cei care beneficiază de bonificații, până la data de 30 iunie 2016. Dacă facem o analiză comparativă cu perioada similară a anului trecut, dacă la persoanele fizice încasările sunt mai mari cu 8,58 la sută, la persoane juridice procentul a scăzut cu 42%”, a spus Lungu.
like-facebook
Potrivit reglementărilor care obligă la achitarea cu întâietate a amenzilor, la Primărie s-a încasat un plus de aproximativ 1 milion de lei.

„Un lucru bun este că s-a încasat din amenzile către populaţie peste 1 milion de lei. Aceasta ca urmare a modificării Codului fiscal, prin care se spune că prima dată se plătesc amenzile, după care şi debitul, datoria curentă. Se lucreză la interfața ghișeu.ro. Trebuie să activeze o parolă pentru a face plata electronic”, a mai spus Lungu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*