Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

FOTO! Raed Arafat a ajuns la Suceava

raed arafat la suceavaDoctorul Raed Arafat inaugurează, marți, noua Unitate de Primiri Urgenţe -SMURD Suceava. El a ajuns la Suceava, iar după recepţia oficială a investiţiei, după-amiază şi toată ziua de miercuri sucevenii sunt invitaţi de conducerea spitalului să vină să vadă ce s-a realizat la UPU-SMURD.

La inaugurare este prezent și președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor.

Proiectul de modernizare a UPU a înseamnat extinderea acestei secţii a spitalului de la 780 de metri pătraţi, cât are acum, la aproape 1.900 de metri pătraţi. Spaţiile pentru consultaţii şi aparţinători sunt mai generoase, va exista flux separat pentru ambulanţe, cu bandă de circulaţie pe un sens, şi un spaţiu protejat pentru transferul pacienţilor. Urgenţele pediatrice vor avea un spaţiu mai mare, cu triaj vizibil şi uşor accesibil din toate punctele UPU.

like-facebookDe asemenea, sunt prevăzute cabinete şi birouri pentru personalul medical.

raed arafat la suceava1Ca o nouatate, pacienţii vor fi diagnosticați în funcţie de gravitatea afecţiunii, şi vor primi un codul de triaj-Cod Roşu – preluați de doctor şi asistent, Cod Galben – preluați de asistent şi în 15 minute de doctor, Cod Verde – preluați în jumătate de oră de asistent şi de medic în 30 de minute, Cod Albastru – preluați în 60 de minute de asistent şi medic şi Cod Alb –preluați abia după două ore de medic şi asistent TDin valoarea totală a proiectului, aproximativ 4,5 milioane de lei sunt destinaţi dotării cu aparatură şi echipamente medicale performante – computer tomograf, electrocardiograf, echipament de intubaţie, defibrilator manual, eco Doppler color cu trei sonde, monitoare EKG etc.

La finanţarea lucrărilor a contribuit atât Consiliul Judeţean Suceava, cât şi Primăria Suceava. Administraţia locală a prevăzut în buget pentru această investiţie 2,5 milioane de lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*