Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Cum va arăta Parcul Central din Rădăuți după modernizare

parc radauti (2)Parcul central al municipiului Rădăuți își va schimba fața după ce va fi supus unui amplu proiect de modernizare. Potrivit primarului Bogdan Loghin, acest proiect care a fost aprobat de Consiliul Local va fi finanțat din banii primăriei.

„Valorea investiției este sub 30.000 de euro și așteptăm oferte. Ne dorim să avem un parc central în care să ne plimbăm cu drag. Rădăuțenii merită să aibă așa ceva și nu este un lux, este ceva normal.Vrem transparență totală în ce privește investiția”, a spus Bogdan Loghin.

parc radauti (3)Prin reabilitarea și modernizarea parcului va fi introdus un sistem nou de iluminat, refacerea aleelor din parc, refacerea statuii ecvestre a domnitorului Bogdan Vodă dar și a aleii din fața BCR, acolo unde sunt amplasate busturile lui Ștefan cel Mare, Alexandru Ioan Cuza și Petru Rareș.like-facebook

Totodată, în parc va fi făcută o toaletare a copacilor existenți pentrua da o notă aparte peisajului.
Statuia ecvestră a lui Bogdan Vodă a fost se pare supuse vandalismului din moment ce au apărut fel de fel de înscrisuri dar și faptului că pur și simplu au fost smulse bucăți din soclul statuii.
Tot în parc, dar în partea laterală se află Monumentul eroilor căzuți în primul război mondial.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. Mihai says:

    Nu este un lux, e un kitsch… Cam jalnic proiectul… Ar trebui consultati arhitecti peisageri si urbanisti, regandit spatiul public, nu toaletare si banci noi

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primăria Rădăuți reabilitează parcul central din municipiu. Vezi câți bani au fost alocați! | SuceavaNews.ro
  2. S-a dat startul modernizării parcului central din Rădăuți. Vezi cine a câștigat licitația! | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*