Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Nistor Tătar: Introducerea centralelor termice individuale impune și multe alte situații primordiale

nistor tatarPentru aglomerările urbane există mai multe modalităţi pentru ca sistemele de încălzire să fie cât mai ecologice şi eficiente, dar, potrivit directorului SC Servicii Comunale Rădăuți, Nistor Tătar,  practic este demonstrat că sistemele de alimentare centralizată cu energie termică, reprezintă soluţia unei alternative convenabile, cost-eficiente și în condiții de siguranță pentru populaţia marilor oraşe.

like-facebookDirectorul SC Servicii Comunale SA Rădăuți, Nistor Tătar a declarat că sistemul centralizat pentru populație este cea mai bună soluție pentru încălzirea populației față de centralele proprii de locuințe. În aceeași ordine de idei, sistemul centralizat de termoficare este cel mai puţin poluant, contribuind la îmbunătaţirea calităţii vieţii şi sănătaţii noastre şi a copiilor noştri.

În timp ce creșterea prețurilor la energie este tot mai accelerată, termoficarea devine tot mai atractivă în comparație cu alte forme de încălzire, fiind una dintre cele mai eficiente soluţii de încălzire azi. Declarațiile lui Nistor Tătar au fost făcute după ce la Suceava a fost avansată ideea înlocuirii sistemului centralizat de termoficare cu centrale proprii de apartamente, inițiativă care aparține deputatului Alexandu Ștefan Băișanu.

„Sigur că introducerea centralelor termice individuale impune și multe alte situații primordiale. Ar trebui în primul rând dacă conductele de gaz metan fac față acestui transport. Apoi, este vorba de costurile pentru că nu orice persoană își permite centrală. Sunt costuri, excepând cele de început sunt cele de întreținere,autorizații etc dar este vorba și poluarea apartamentelor. O altă problemă este cea a esteticii și a riscului la explozii. În ce privește sistemul centralizat este bine să ai abonați și să asiguri parametric și fluxul agentului termic”,  a spus Nistor Tătar.

El a amintit că municipiul Rădăuți apă caldă este non-stop, nu se întrerupe decât o zi sau maxim două pe an. În ce privește încălzirea, dat fiind faptul că s-a încălzit vremea, la Rădăuți a redus numărul orelor de furnizare a agentului termic.

Trebuie amintit că în municipiul Suceava, locuitorii racorați la sistemul centralizat suferă chiar și aproape o lună și jumătate, fiind obișnuiți déjà cu lipsa apei calde în timpul verii. Și în iarna care s-a încheiat, sucevenii au avut de suferit la începutul anotimpului de lipsa căldurii și a apei calde.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*