Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Directorul adjunct al CJP Suceava: S-au înregistrat 26 cazuri de boli profesionale confirmate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava

Casa-de-Pensii-SuceavaDirectorul executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Suceava a precizat, în cadrul unei ședințe la Instituția Prefectului, că în ceea ce priveşte activitatea de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, numărul accidentelor de muncă înregistrate la nivelul Casei Judeţene de Pensii Suceava, în cursul anului 2015, a fost de 65, din care 9 au fost urmate de decesul persoanei asigurate în sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

like-facebookCele mai multe accidente inregistrate, sunt cele petrecute în activităţile de construcţii şi prelucrarea lemnului. Pe de altă parte, în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015, s-au înregistrat 26 cazuri de boli profesionale confirmate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Cele mai numeroase sunt cazurile de silicoza, fibroza pulmonară şi bronşite profesionale datorate activităţilor din extracţia mineralelor şi activităţilor forestiere.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*