Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Bărbat trimis în judecată pentru contrabandă. Prejudiciul este de peste 51.000 lei

judecat condamnatUn sucevean a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru contrabandă.

Potrivit anchetatorilor, Cosmin Vasile Nistor ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 51.000 lei.

like-facebookProcurorii susțin că la data de 09.11. 2014, în jurul orei 21.10, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au oprit în trafic la aproximativ 1.000 m faţă de linia de frontieră, pe direcţia SF 755, un autoturism marca ,,VW”- Passat, culoare albastru, înmatriculat în străinătate, al cărui conducător, în momentul opririi, s-a dat jos din autoturism şi a fugit neputând fi reţinut de către poliţiştii de frontieră.

În urma cercetării la faţa locului, în autoturismul în cauză au fost descoperite un număr de 9 cutii cu ţigări de provenienţă extra-comunitară, 4 cutii fiind descoperite în locul banchetei din spate a autoturismului, iar 5 cutii au fost descoperite în portbagajul aceluiaşi autoturism.
În urma inventarierii acelor colete s-a constat că în interior era cantitatea de 4.330 pachete de ţigări marca ,,Viceroy”, cu timbre ucrainene, bunuri provenite din contrabandă şi care trebuiau plasate sub un regim vamal.

Cercetările în cauză efectuate de organele de cercetare penală au dus la identificarea conducătorului auto în persoana inculpatului Nistor Cosmin Vasile.

Faptele comise de către inculpatul Nistor Cosmin-Vasile, constând în aceea că, la data de 09.11.2014, în jurul orei 21.10, a fost depistat de către organele poliţiei de frontieră în timp de transporta bunuri provenite din contrabandă, respectiv cantitatea de 4330 pachete țigări, marca ,,Viceroy”cu timbre ucrainene, activitate prin care a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 51.434 lei, reprezentând taxe vamale, accize neachitate, TVA, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de, „contrabandă”

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Rădăuţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*