Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Serviciul de Ambulanță mai are nevoie de 11 ambulanțe pentru a-și desfășura activitatea în condiții normale

director dsp suceava (2)Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava are nevoie de încă 11 ambulanțe pentru ca activitatea să fie desfășurată în condiții optime. Șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP), Andrei Ianovici, susține că necesarul pentru asigurarea transportului sanitar pre-spital ar însemna suplimentarea cu 5 ambulanţe de urgenţă şi 6 ambulanţe de transport.

În prezent, SAJ Suceava are în propriul parc 47 de ambulanţe funcţionale, dintre care 30 de ambulanţe pentru urgenţe şi 13 ambulanţe de transport, cu precizarea că 8 dintre acestea au norma de casare depăşită.

like-facebookLa toate acestea se adaugă 4 autoturisme pentru consultări la domiciliu. Statul de funcţii al unităţii, aprobat de Ministerul Sănătăţii, are 349 de posturi, acestea fiind ocupate în totalitate. Astfel, în structură sunt cuprinşi 20 de medici, 134 de lucrători din categoria personalului mediu sanitar; 133 de ambulanţieri-conducători auto; 36 de operatori-registratori de urgenţă; 7 muncitori şi 19 salariaţi TESA.

„Însă pentru buna desfăşurare a activităţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, conform normativului ar fi necesar un surplus de personal de 21 de medici, 26 asistenţi de medicali şi 55 de ambulanţieri-conducători auto”, susține Andrei Ianovici, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Conform HG nr. 993/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, serviciile de ambulanţă judeţene sunt unităţi sanitare publice cu personalitate juridică, finanţate integral din bugetul de stat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*