Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Scandal la Stroiești. Consilierii locali acuză primarul că prejudiciază bugetul local

primaria stroiestiS-a lăsat cu scandal la Consiliul Local din comuna Stroiești. Aleșii locali din PSD, PNL și UNPR sunt nemulțumiți de faptul că administrația locală prejudiciază bugetul local prin faptul că SC Anila SRL din Ilișești, deși deține patru spații aparținând Primăriei comunei, plătește doar pentru unul.

Potrivit unui contract de închiriere dintre Primăria Stroiești și SC Anila SRL  din Ilișești, suprafața prevăzută în contract este de 55,5 mp. Consilierii locali au cerut explicații, marți, în cadrul reuniunii deliberativului local, primarului Senic Mihai (PSD), față de această situație. Mai exact, de ce societatea patronată de Soimar Ioan-Alin nu plătește la bugetul local și pentru celelalte trei spații însumând aproximativ 250 mp interior și exterior.

like-facebookEdilul Mihai Senic a motivat că sunt ocupate temporar cu materiale și că nu au fost alte solicitări pentru închirieri. Întrucât din discuțiile avute nu reieșea clar care este suprafața exactă a celor trei spații, consilierii locali s-au deplasat la fața locului.

Trebuie precizat că cele patru spații sunt localizate în fostul magazin sătesc, imobil care aparține Primăriei. Odată ajunși acolo, nu li s-a permis accesul în spațiile deținute de către Anila, angajatul societății motivând că a fost sunat de patron să nu permită accesul aleșilor locali în interior. Și secretarul Primăriei a fost invitat de comisia ad-hoc să o însoțească la fața locului, însă acesta a refuzat.

Consilierii locali susțin că în ședința următoare vor pune pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind stabilirea și recuperarea prejudiciului adus de această societate Consiliului Local.
Totodată, aleșii locali cer instituțiilor de control ale statului să se autosesizeze în privința modului în care societatea ANILA ocupă patru spații și curtea exterioară fără a plăti bani pe întreaga suprafață.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*