Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Memorandum trimis Ministerului Transporturilor pentru redeschiderea circulației trenului Dornești- Putna

putna DORNESTIPrimarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, susține că discuțiile legate de redeschiderea căii ferate Putna – Dornesti, care au avut loc zilele trecute, s-au încheiat cu semnarea unui memorandum care s-a transmis Ministerului Transportului, solicitându-se redeschiderea circulației trenului de la Dornesti la Putna.

like-facebookȘedinta, la care au participat parintele stareț Melchisedec, reprezentanți din regionala CF Iasi, localnici din comuna Putna, primari (Radauti, Galanesti, Vicov de Sus, Vicov de Jos, Putna), a durat mai bine de 4 ore, a avut si momente tensionate, dar a fost una constructiva în care toată lumea a venit cu gândul de a rezolva această problemă.

În ce mă privește, am expus cateva idei : am acuzat faptul ca factorii decizionali de la vremea respectiva nu au depus eforturi pentru a nu se ajunge la situația de azi ;am susținut ca nu oriunde, oricând si in orice condiții trebuie sa primeze numai componenta financiară;am afirmat (cu exemple) ca prin închiderea acestui traseu au avut loc mai degrabă pierderi economice decât câstiguri ; am propus ca toti cei prezenți sa formăm o echipă astfel încât sa urnim lucrurile in direcția aceasta și am subliniat ca aceasta este dorința a mii de oameni din această zona si nu numai”, a spus primarul.

Reprezentanții CFR au invocat suma mare pentru reconditionarea liniei (aprox. 25 miliarde lei vechi), dar au dat asigurări ca vor face demersuri pentru ca acești bani sa fie alocați in perioada viitoare. In perioada următoare vor urma alte discuții si întâlniri.

„Aș mai dori sa subliniez (poate pentru cei cu păreri mai acide), că decizia in rezolvarea acestei probleme nu este la primarul Putnei, de fapt la niciun primar, dar indiferent unde voi fi, voi rămâne un simplu om care va susține necondiționat restabilirea circulației pe calea ferată Dornesti – Putna”, a spus edilul din Putna.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*