Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

24 de șoferi lăsați fără permise de conducere în cadrul unor razii

razie politie (1)În perioada 25-28.03.2016, în unele zone şi localităţi din județul Suceava au loc manifestări religioase şi culturale, circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti de rit romano-catolic, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre lăcaşurile de cult, localităţile turistice şi zonele agrement.

like-facebookÎn această perioadă acţionează 1067 de poliţişti cu 455 de mijloace auto. Pentru menţinerea climatului de siguranţă publică acţionează 759 de poliţişti de ordine publică, iar pentru siguranţa rutieră acţionează 192 de poliţişti cu 78 de autospeciale de poliţie. În medie, zilnic, peste 200 de poliţişti din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră vor fi la datorie împreună cu ofiţeri şi agenţi de investigaţii criminale, precum şi echipele de intervenţie ale Serviciului de Acţiuni Speciale.

Zilnic, pe drumurile publice acţionează 15 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar, poliţiştii rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii pot petrece în siguranţă sărbătorile şi beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

În urma acțiunilor desfăşurate şi a prezenţei active în teren au fost constatate 8 infracţiuni flagrante.
De asemenea, au fost aplicate 437 sancțiuni contravenționale, în valoare de 157.155 lei.
Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități de prevenire şi combatere, fiind reţinute 24 permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Din cele 437 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti, cele mai multe au fost date în cadrul acţiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi de creştere a gradului de siguranţă rutieră. Astfel, 355 de sancţiuni au fost aplicate la OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice, cele mai multe dintre acestea – 230 fiind aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere.
De asemenea, în cadrul acţiunilor de sigurare şi menţinere a climatului de ordine şi siguranţă publică poliţiştii au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/191 republicată. Alte 36 de sanţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea legislaţiei privind legalitatea actelor de comerţ.
Urmare acţiunilor de prevenire, descurajare şi combatere desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, în perioada de referinţă nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave şi nici acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.
Echipajele de poliţie rutieră au fost prezente pe toate drumurile publice prevenind potenţiale tragedii rutiere, urmare a nerespectării legislaţiei de către persoane fără permis sau care au urcat la volan după ce ua consumat băuturi alcoolice.
Spre exemplu, la 26.03.2016, ora 16.30, un echipaj din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Păltinoasa, a oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Berchișești, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, la data de 26.03.2016, ora 14.56, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DN 17, în afara comunei Stroieşti, autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani din municipiul Suceava care a fost depistat de aparatul radar în timp ce circula cu viteza de 92 km/h pe un sector de drum cu limitare de 50 km/h.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare pentru atingerea obiectivului principal al anului 2016 – siguranța cetățeanului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*