Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

FOTO! Muzeul de Istorie Suceava a fost renovat. Când va fi redeschis publicului

V__18A6Punct final la renovarea Muzeului de Istorie din Suceava. Consiliul Județean Suceava a participat la semnarea procesului verbal de recepție a finalizării lucrărilor de reabilitare și extindere a instituției muzeale. Proiectul european finanțat prin Programul Regional Operațional, are o valoare totală de 60 de milioane de lei, din care 22 de milioane sînt pentru lucrări de construcţie.

like-facebookContractul a fost încheiat cu un consorţiu format din societăţile sucevene „General Construct”, „Loial Impex”, „Restaco” şi „Conbucovina”, plus firma „Grup Corint” din Alba Iulia. Proiectul presupunea, prin altele,consolidarea clădirii, realizarea unor lucrări la fundaţia clădirii, refacerea drenurilor şi completarea acestora pentru îndepărtarea apei, igienizarea, consolidarea şi refuncţionalizarea subsolurilor, şi amenajarea unor spaţii care vor deveni laboratoare şi chiar spaţii expoziţionale.

V__89F5Alte lucrări mai presupun consolidarea întregii clădiri, recompartimentarea parţială a spaţiilor, mansardarea corpul de clădire de deasupra Arhivelor Naţionale, unde vor fi amenajate o parte din spaţiile expoziţionale, birouri,înfiinţarea unui punct de informare turistică şi ateliere de lucru. De asemenea, au fost construite două corpuri noi de clădire pentru birouri şi laboratoare de restaurare. Cădirea, veche de 100 de ani, care adăpostea Muzeul de Istorie, prezenta un risc seismic ridicat.V__DB7F

El era anul vizitat de 32.000 de persoane, iar conform proiectului european, după finalizarea lucrărilor, numărul vizitatorilor ar trebui să crească cu 6%.Reabilitarea este realizată în cadrul proiectului “O cladire de patrimoniu – Muzeu pentru mileniul III”, proiect implementat de Consiliul Judeţean Suceava. Lucrările au început în 2014 și au durat mai bine un an şi jumătate. Urmează ca la sfârșitul lunii aprilie să fie finalizată și dotarea pentru ca în luna mai sau iunie, Muzeul de Istorie să fie redeschis publicului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*