Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Liviu Popescu a fost ales președinte al Senatului USV

masuri usv11În ziua de 24 martie 2016, studenții și cadrele didactice, reprezentanți ai comunității academice sucevene, desemnați în Senatul Universității au procedat la alegerea președintelui și vicepreședintelui celui mai înalt for deliberativ al Alma Mater Sucevensis.

Pentru prima funcție la vot au fost supuse candidaturile domnului prof. univ. dr. Valentin Hapenciuc și domnului conf. univ. dr. ing. Liviu Popescu, iar pentru postul de vicepreședinte senatorii au avut de optat între doamna conf. univ. dr. Angela Albu și prof. univ. dr. ing. Ilie Muscă. În urma votului exprimat de senatori – studenți și cadre didactice -, Președinte al Senatului USV a fost ales Liviu Popescu, iar calitatea de Vicepreședinte o va deține Ilie Muscă.
like-facebook
În cadrul primei ședințe, membrii Senatului au făcut propuneri pentru funcțiile de prorectori, urmând ca acestea, alături de alte candidaturi potențiale pentru aceste funcții pe care le poate avea personal Rectorul, să stea la baza deciziei de numire a celor patru prorectori ai USV.

Între subiectele aflate pe ordinea de zi a Senatului și aprobate de senatori s-au numărat cele privitoare la Metodologia de avizare a candidaților la funcția de decan în Consiliile Facultăților, Metodologia de desfășurare a concursului public pentru ocuparea funcției de director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat, Numirea comisiei de contestații pentru concursurile privind selectarea decanilor și a concursului pentru director CSUD, Cuantumurile burselor pentru anul universitar 2016-2017.
De asemenea, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, Rectorul USV, a semnat cu Senatul USV, reprezentat de domnul conf. univ. dr. ing. Liviu Popescu, contractul de management pentru mandatul 2016-2020.

Sursa: Comunicat USV


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*