Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Suceava va avea 63 de secții de votare. Unele secții, desființate, iar cetățenii realocați 

stampila-de-votS-au făcut modificări în rândul secțiilor de votare din municipiul reședință de județ. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că Primaria a solicitat și a obținut aprobarea pentru o serie de modificări din partea Autorității Electorale Permanente (AEP) privind organizarea secțiilor de votare din municipiul reședință de județ. Lungu a spus că este vorba în principal de înființarea unor noi secții de votare și arondarea unor părți din străzi la alte secții de votare.

Secția 32 de pe strada Cernăuți, a fost desființată dat fiind faptul că funcționa în spațiul firmei Orizont care a dat faliment și nu mai sunt condiții pentru desfășurarea unei activități electorale.

like-facebook„Cetățenii care au votat la celelate alegeri acolo, sunt realocați la Colegiul Național Mihai Eminescu, cu toată secția de votare. Alte trei secții de votare au fost mutate de la Casa de Cultură a Sindicatelor”, a amintit lungu.

Și secția de votare de la Casa de cultură a fost desființată întrucât nu sunt condiții pentru organizarea unei activități electorale. Cetățenii vor vota la o secție care va funcționa la fostul cinema Modern.

„Nu vreau să comentez, nu mai sunt condiții de votare acolo, vom muta aceste secții de votare la Centrul Cultural Bucovina – Cinematograful Modern”, a subliniat Lungu

Modificări au loc și pe strada Universității. O secție de votare va fi deschisă la Centrul Tradițiilor Populare de pe Strada Universității după ce secția de votare de la Grădinița cu program normal nr.4 Piticot a fost desființată. Și secția de votare de la Gara Ițcani se va muta la Grădinița cu program Normal nr.7 din cartier.

Aceste modificări au fost aprobate de autoritatea permanentă teritorială iar detalii privind aceste modificări privind secțiile de votare vor fi făcute publice de către Primărie în perioada următoare, a declarat primarul Ion Lungu. El a precizat că în municipiul Suceava au funcționat la scrutinurile trecute un număr de 63 de secții, o mică parte dintre acestea urmând să-și schimbe locul în care vor funcționa, conform informațiilor prezentate anterior de Ion Lungu, o singură secție de votare, cea de pe strada Cernăuți, a fost desființată.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*