Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Avocata care vrea terenul de sub biserică: Eu nu am nimic cu lăcașul de cult. Vreau dreptul meu

casa de adunare horodnicAvocata Cristina Mihaela Cojocar, cea care a cerut în instanță terenul pe care se află biserica penticostală din Horodnic de Sus, susține că terenul aparține familiei sale și l-a redobândit în instanță, urmând să fie pusă în posesie.

like-facebookEu nu am nimic cu locașul de cult, eu vreau dreptul meu. Tatăl meu, Mircea Grosu, a fost avocat și a făcut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, în 1991, după Pintea Aspazia, care a fost proprietar, el nu a lăsat terenul bisericii pentru a-i face rugăciuni. Tatăl meu era om ortodox. S-a validat dreptul de proprietate, s-a emis adeverință de proprietate, așteptând să înainteze primarul documentația pentru emiterea titlului de proprietate, lucru care nu s-a întâmplat”, a spus avocata.

Potrivit acesteia, în 2004 s-a adresat Primăriei pentru ca documentația să fie înaintată și a făcut o plângere către Judecătoria Rădăuți, la Legea 18, iar Comisia locală a fost obligată să dea titlul de proprietate. Între timp primarul a făcut apel și recurs și nu a pus hotărârea în aplicare, susține avocata.

„Din 2011 până în 2013 am tot făcut plângeri scrise la Primărie prin care am cerut să înainteze documentația, dar nu am primit niciodată niciun răspuns.În 2013 am făcut plângere pe fond funciar 200/285/2013, iar primarul Gheorghe Sbiera a fost obligat la daune de 300 lei/zi pentru fiecare zi de întârziere și să mă pună în posesie”, a spus Cojocar.

Ea recunoaște că a primit daune compensatorii de la primar în valoare de 23.000 lei. Potrivit acesteia, toate actele cultului penticostal au fost declarate nule. În 1995, cultul penticostal s-a adresat Primăriei și a solicitat autorizație pentru construirea unei case de rugăciuni, dar a obținut doar un certificat de urbanism, care avea valabilitate doar 24 de luni.

Ei nu au autorizație de construcție. Eu le-am anulat toate actele de care s-au prevalat. Eu nu vreau altceva decât să-mi exercit prerogativele dreptului meu de proprietate. Pe 1 martie a avut loc o ședință de fond funciar, lucrurile s-au mai dezmorțit și aștept să mă pună în posesie”, a spus femeia, care a ținut să dea un drept la replică.

Vrea să intre cu buldozerul în biserică. Cum își manifestă o avocată nemulțumirea față de un lăcaș de cult


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*