Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Primăria Suceava vrea să construiască zece parcări supraterane. Vezi unde!

lunguPrimăria municipiului Suceava vrea să construiască zece parcări supraterane. Anunțul a fost făcut, miercuri, de edilul Ion Lungu, în cadrul unei conferințe de presă. Lungu susține că propune acest lucru deoarece „numărul de maşini din Suceava este foarte mare, depăşind capacităţile infrastructurii pe care o avem”.

Cinci din parcările subterane sunt în zona centrală, care rămâne în continuare zona cea mai aglomerată, cu toate că acolo au fost realizate parcările subterane, iar zona pietonală din faţa Palatului Administrativ permite şi parcarea maşinilor. Trei sunt propuse în cartierul George Enescu, vitregit din acest punct de vedere, pentru că străzile sunt foarte înguste, iar numărul de maşini este foarte mare. De asemenea, o parcare ar urma să fie amenajată lângă sediul Primăriei Suceava, iar alta în Zamca, unde de asemeni sunt străzi înguste”, a spus primarul.

like-facebookProiectul de amenajare a parcărilor supraterane prevede crearea a 28 de locuri de parcare pe nivel, iar în funcţie de reglementările urbanistice ale zonei, acestea pot avea până la 5 niveluri, punând la dispoziţie un număr maxim de 140 de locuri de parcare.

Proiectul va fi supus spre dezbatere publică. Practic, locațiile propuse de Lungu sunt:  zona Pieței Mari, în zona Palatului de Finanțe pe strada Vasile Bumbac, în spatele magazinului Taylan, pe strada Meseriașilor, în fața hotelului Bucovina, în zona Pieței Mici, între strada Zorilor și Aleea Saturn, la Mobilă, dar și lângă calea de acces de la Biserica Sfânta Vineri, în spatele Primăriei Suceava și în Zamca.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*