Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

VIDEO! Stâncă detonată la Cârlibaba cu 16 kg de dinamită

stanca detonata (7)O stâncă a fost detonată la Cârlibaba de pirotehniști după ce mai multe pietre au căzut de pe versanți, pe DN18, și au blocat circulația marți.

În urma intervenţiei Echipelor Pirotehnice ale ISU Suceava şi Neamţ s-au dislocat formaţiuni stâncoase pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, care au fost distruse prin procedeu electric. La distrugere s-au folosit 16 kilograme dinamită şi 2 capse detonante electrice.

„În acest moment (8:30), nu mai este necesară intervenţia pirotehniştilor, iar forţele aflate la faţa locului lucrează pentru degajarea carosabilului, pe DN18, care a fost blocat cu formaţiuni stâncoase pe o lungime de aproximativ 50 de metri”, susțin reprezentanții ISU Suceava.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Suceava, în urma informării primite de la Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc, miercuri, începând cu ora 9.00 s-a reluat traficul pe un singur sens pe DN18, pe raza comunei Cârlibaba.

„Se preconizează că în jurul orelor 11.00-12.00, traficului pe tronsonul Iacobeni – Borşa, se va relua pe ambele sensuri de mers”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Drum blocat de căderile de pietre de pe munte

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*