Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Mărturiile sucevenilor din Bruxelles, după atacul terorist. „Probabil Dumnezeu a ținut cu mine”

teroare bruxellesAtentatele teroriste de la Bruxelles i-a făcut pe mulți dintre sucevenii care muncesc acolo să tremure de spaimă. Doi dintre sucevenii care locuiesc în prezent la Bruxelles au declarat, pentru SuceavaNews, că imediat după ce au fost înregistate exploziile la aeroport și la metrou, autoritățile belgiene au instituit starea de alertă și au scos în stradă poliția, jandarmeria și armata.

like-facebookGheorghe Ursachi, originar din Vicovu de Sus, are o firmă de construcții și lucrează în capitala Belgiei de ani buni. Are chiar și în echipa sa muncitori din județul Suceava, însă susține că, din fericire, toți sunt bine. El a povestit, pentru SuceavaNews, că trecuse pe lângă una din stațiile de metrou cu ceva timp înainte de explozie.

„Totul părea normal. Era o zi ca oricare alta, este o oră a dimineții când oamenii se îndreaptă spre muncă. Când am auzit de explozie nu îmi venea să cred. Dar sunt zile în care trec cam la ora când a avut loc deflagrația. Casa în care locuiesc este aproape de Parlamentul European. Probabil Dumnezeu a ținut cu mine și cu toți cei care muncim aici. Locul nostru de muncă este într-o cu totul altă zonă, însă starea de panică deja a fost creată în toată capitala”, ne-a destăuit suceveanul.

Ovidiu M. din Suceava ne-a spus că a fost creată o stare de panică și de agitație la nivelul întregii populații.

„Eram la un hipermarket când am auzit de explozii. Nu am trecut prin acea zonă, dar cert este că lucrez de ani buni aici și este pentru prima dată când am văzut cerul survolat de atâtea elicoptere ale armatei și poliției. Lucrez cu alți români la amenajări interioare și nu suntem în zona afecată de explozii însă după ce am parcat seara mașina în fața blocului unde stau, au venit polițiști și m-au legitimat și au verificat dubița. Probabil mașina le-a părut suspectă pentru că era o dubiță. Am și fost legitimat dar sunt cu forme legale în Bruxelles și m-am speriat atunci când au venit la mine. Nu îmi este teamă dar s-a creat de agitație nu numai mie ci și multora cu care ma discutat”, ne-a destănuit suceveanul.

Două atacuri – în locuri-cheie din Bruxelles – aeroportul Zaventem şi linia de metrou care traversează cartierul instituţiilor europene. 32 de oameni au murit şi peste două sute sunt răniţi – printre ei şi patru cetăţeni români. Atentatele, revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic, vin la doar câteva zile de la capturarea la Bruxelles a lui Salah Abdeslam. De altfel, singurul supraviețuitor dintre autorii atacurilor de la Paris din noiembrie ar fi trebuit să participe şi la masacrul din capitala Belgiei, potrivit unor surse din poliţie. Forţele de ordine au întreprins mai multe raiduri şi sunt în căutarea celor consideraţi responsabili.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*