Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Începe a doua etapă de modernizare a Zonei centrale a Sucevei. Lungu: Se va circula doar pietonal

ion lunguPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, luni, că va începe, în perioada următoare, a doua etapă de modernizare Zonei centrale a municipiului.

Este vorba de porţiunea străzii „Ştefan cel Mare” cuprinsă între intersecţia cu strada „Mitropoliei” şi Palatul Finanţelor, aceasta urmând a fi deschisă, în perioada următoare, doar accesului pietonal.

„Nu vrem să paralizăm toată activitatea de acolo, deci strada va fi închisă şi se va circula doar pietonal. Este vorba despre lucrări aferente Programului Naţional de Dezvoltare Locală, în acest an propunându-ne să finalizăm etapa cuprinsă între străzile şi în faţa magazinului ”, a spus Lungu, adăugând că intervenţiile se vor desfăşura pe durata a 4 luni.
like-facebook
Lucrările etapei a doua de reabilitarea a Zonei centrale a municipiului Suceava au fost câştigate de asocierea Victor Construct Botoşani & Auto Tehnorom Suceava. Contractul de execuţie a fost semnat pentru o valoare de aproximativ 1,57 de milioane de lei, deşi iniţial totalul estimat s-a ridicat la circa 2,57 de milioane de lei. Cu economia de 1 milion de lei realizată, cât şi cu o completarea financiară din bugetul local, primarul Ion Lunge spune că, ulterior, va fi organizată licitaţie şi pentru cea de a treia etapă a modernizării.

Din economiile făcute în urma licitaţiei, vrem să declanşăm şi a treia etapă, cea cuprinsă între strada <Ştefan cel Mare>, prin faţa Palatului Finanţelor”, pe strada ”, până la Consiliul Judeţean”, a spus Lungu.

Pe segmentul strada „Ştefan cel Mare” aflat în faţa sediilor Parchetelor, BCR ŞI Muzeului de Istorie va fi turnat un covor asfaltic, renunţându-se la soluţia de placare cu dale de granit. La jumătatea lunii octombrie 2015, autorităţile sucevene au inaugurat lucrările aferente primei etape de modernizare a perimetrului aferent sediului Consiliului Judeţean şi Prefecturii.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Stanciu says:

    De ce nu pavați str. Ștefan cel Mare cu piatră cubică. Ma gândesc că Suceava merită un centru vechi frumos amenajat, fără betoate, asfalt sau granit. Luați ca model Iașiul, Clujul sau Brașovul.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*