Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Aurel Olărean: E normal ca mandatul pentru care am fost ales să îl duc până la capăt

Aurel Olărean și prefectul Constantin Harasim

Aurel Olărean și prefectul Constantin Harasim

Primarul suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, a declarat, pentru SuceavaNews, după ce a aflat că i s-a ridicat măsura controlului judiciar de către Curtea de Apel Cluj, că dacă și-ar fi dat demisia din funcția de primar imediat după ce a fost arestat preventiv, probabil nu ar fi stat în arest preventiv încătușat și nici nu ar fi durat atâtea luni controlul judiciar.

Aceeași instanță a dispus, luni, și ridicarea măsurilor restrictive de pe numele lui Aurel Olărean respectiv de a comunicat direct sau indirect cu inculpații din dosar și de a se apropia sau discuta cu angajații din Primăria Rădăuți care sunt citați în același dosar.

like-facebookReamintim că Aurel Olărean a fost trimis în judecată în toamna lui i2014 în stare de arest preventiv. Apoi, Olărean a fost plasat în arest la domiciliu, după care în cazul acestuia s-a luat măsura controlului judiciar. El a spus că pasul următor ar fi ca prefectul județului Suceava, Constantin Harasim ar trebui să dispună încetarea ordinului de suspendare din funcția de primar care a fost dat pe numele său.
Olărean susține că dorește a mandatul pentru care a fost ales la alegerile din 2012 cu o majoritate zdrobitoare față de ceilalți contracandidați  să îl ducă până la capăt. Harasim, prin ordinul de suspendare, arăta că în condițiile în care Aurel Olărean se află sub control judiciar nu are voie să se apropie de angajații Primăriei Rădăuți.

„Nu poate să primească acte pentru că nu are voie să intre în Primărie și să se apropie de angajați”, arăta reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Potrivit lui Harasim chiar dacă lui Olărean nu i se interzicea să să își exercite funcția de primar, a dat acest ordin de suspendare din funcția de primar pentru ca acesta să nu încalce măsura controlului judiciar.

Nu mi-am dat demisia din funcția de primar din respect pentru cetățenii orașului Rădăuți și pentru cei care m-au ales. Dacă mi-aș fi dat demisia din funcția de primar probabil nu aveam nicio măsură preventivă pe un termen așa lung dar am fost ales de rădăuțeni pentru care am făcut și aveam în derulare multe investiții. E normal ca mandatul pentru care am fost ales să îl duc până la capăt”,  a spus Aurel Olărean.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Dan says:

    asta e mega nesimtit!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*